white footer
shadow

maandag, 19 maart 2018

Pep Guardiola op KDB Cup

Niemand minder dan Josep ‘Pep’ Guardiola komt naar de KDB Cup! De succescoach van Manchester City heeft de organisatoren persoonlijk laten weten dat hij speciaal voor de KDB Cup op zaterdag 2 juni 2018 naar Drongen afzakt.

“Enkele maanden geleden trokken we onze stoute schoenen aan. We lieten een persoonlijke uitnodiging bezorgen aan de Catalaanse trainer”, vertelt Paul Naudts, voorzitter van de KDB Cup. “We deden dit omdat de KDB Cup helemaal rond Kevin De Bruyne is opgebouwd, maar ook omdat de U15 van Manchester City op 2 en 3 juni 2018 voor het eerst deelnemen”.

“Tot onze grote verbazing belde de heer Guardiola onszelf op om te laten weten dat hij er absoluut wil bij zijn. We konden het amper geloven. Na een dubbel check, met onder andere Kevin, waren we echter honderd procent zeker”, zegt tornooileider Jeroen Verhille fier.

Met zijn komst wil Pep Guardiola uiteraard zijn appreciatie ten opzichte van zijn sleutelfiguur Kevin De Bruyne tonen. Natuurlijk ook, en vooral omdat hij als product van La Masía – de jeugdacademie van FC Barcelona - het enorm belangrijk vindt om het jeugdvoetbal te ondersteunen.

De organisatoren van KDB Cup zijn meer dan verheugd dat een icoon als Pep Guardiola zoveel interesse toont in het tornooi. Het vormt een primeur voor de hele voetbalgemeenschap van de Oost-Vlaamse eersteprovincialer KVE Drongen en zeker ook voor alle U15-ploegen die deelnemen aan de KDB Cup. Zij krijgen met zijn aanwezigheid een stevige duw in de rug en zullen ongetwijfeld geen extra motivatie meer nodig hebben. Voor de U15 van de Citizens in het bijzonder wordt het nóg specialer om te mogen aantreden onder het toeziend en goedkeurend oog van hun ‘grootmeester’.

Pep Guardiola

De 47-jarige manager is ex-profvoetballer en 47-voudig Spaans international, die vanaf zijn dertiende de befaamde jeugdopleiding volgde van FC Barcelona. De verdedigende middenvelder werd door Johan Cruijff op zijn negentiende voor de leeuwen gegooid. Hij gold in de jaren negentig als de dirigent van het zogenaamde Dream Team bij Barça. Als trainer baarde hij vooral opzien sinds 2008 tijdens zijn passages bij Barcelona, Bayern München en Manchester City, waar hij naast het altijd garant staan voor offensief en spektakelrijk voetbal, ook telkens de prijzenkast van elke club goed vulde.

Momenteel stuwt Guardiola Manchester City vooruit naar misschien drie belangrijke prijzen. Na de al veroverde Ligabeker wacht straks ook nog zo goed als zeker de titel in de Premier League en misschien zelfs winst in de Champions League. Dat Kevin De Bruyne daarbij de patron én grote steunpilaar van de ploeg is, steekt Guardiola niet onder stoelen of banken. Wekelijks opnieuw looft hij het voetbaltalent en de persoonlijkheid van de 26-jarige Drongenaar in de pers.