fbpx

Voetbaltoppers op de praatstoel

Maandag 13 maart vanaf 18.30u vindt de officiële loting voor de 2de KDB Cup plaatsvindt in Drongen. Aansluitend praat Tom Boudeweel (VRT-Sporza) met enkele voetbaltoppers over het belang van jeugdvoetbal en hoe moeilijk of gemakkelijk is het om door te stromen naar de A-kern. Aan zijn tafel zitten:

Hannes Van Der Bruggen (KV Kortrijk en ex-KAA Gent): groeide vanuit de jeugdopleidingen van Burst en FC Dender door naar AA Gent. De ex-jeugdinternational verhuisde vorige winter naar KV Kortrijk.
Olivier Deschacht (RSC Anderlecht): belandde via de jeugd van AA Gent en Lokeren uiteindelijk in Brussel en groeide uit tot een vaste waarde bij Anderlecht
Herman Brusselmans (schrijver, ex-VW Hamme en Lokeren): was in de jaren ’70 een talentvolle linksbuiten. Maar hij bewandelde liever het literaire pad in de plaats van de glitter en glamour in z’n favoriete balsport.
Joric Vandendriessche (KBVB, bondscoach U15): werkt vandaag samen met assistent Gaëtan Englebert met de talenten van de toekomst en stoomt potentiële Rode Duivels klaar voor het grote werk.

Het gebeuren vindt plaats in de kantine van KVE Drongen, Sint-Gerolfstraat, 16, 9031 Drongen-Gent en is gratis toegankelijk voor iedereen.