fbpx

KDB Cup

KDB CUP

KDB Cup is een internationaal jeugdtornooi U15, waar Kevin De Bruyne zijn naam aan verbindt. Het tornooi werd voor het eerst georganiseerd in 2016. Van in het begin werd een hoogstaand tornooi op poten gezet, waarbij men voetbaltalenten van de toekomst aan het werk kon zien. Veel van de jonge talenten groeien nadien door naar de A-kern van hun club of behoren tot de meest gegeerde jonge spelers in Europa zoals Umaro Embola van Benfica(in 2016 nog uitgeroepen tot beste speler op KDB Cup), Moriba Kourouma van FC Barcelona (beste speler 2017) en Jérémy Doku van RSC Anderlecht.

Hoewel KDB Cup pas in 2016 voor het eerst werd georganiseerd, mag het zich reeds tot de top van de Europese jeugdtornooien rekenen. Binnen- en buitenlandse clubs loven het hoge kwaliteitsniveau op organisatorisch vlak. Geen wonder dus dat KDB Cup aanvragen krijgt van clubs vanuit alle continenten zoals Japan, Rusland en Brazilië. Bekende spelers zoals Gunther SchepensTim SmoldersTomasz Radzinski en Tine De Caigny nemen graag een kijkje op de Cup. Zelfs Pep Guardiola, de succescoach van Manchester City, vloog over om de talenten met eigen ogen te aanschouwen.

De KDB Cup is een sportief gebeuren voor jong en oud!

KEVIN DE BRUYNE EN KVE DRONGEN

Kevin De Bruyne is een rasechte Drongenaar, geboren op 28 juni 1991. Mama Anne, papa Herwig en zus Stefanie zijn ongetwijfeld z’n grootste supporters. Kevin begon z’n voetbalcarrière als 6-jarige bij KVV Drongen –het huidige KVE Drongen. Al snel werd Kevin opgemerkt en hij zou niet veel later een natuurtalent blijken. Na twee leuke voetbaljaren aan de Leie in Drongen verhuisde hij naar KAA Gent, waarna in België ook nog KRC Genk volgde. Van daar ging het in een sneltempo naar het buitenland: Chelsea FC, Werder Bremen, VFL Wolfsburg en Manchester City FC, waar hij eind augustus 2015, op 24-jarige leeftijd, een monstercontract tekende en meteen de duurste Belgische voetballer ooit werd. Intussen groeide hij ook uit tot een van de beste Rode Duivels, waarvoor hij in 2010 zijn debuut vierde.

Kevin is rechtsvoetig en net als z’n all-time favoriet Zinédine Zidane een aanvallende middenvelder. Kevin gaf tijdens zijn seizoen bij VFL Wolfsburg 27 assists en verwierf zo de bijnaam ‘assistenkoning’. Na het winnen van de Duitse Beker, werd hij ook uitgeroepen tot Bundesliga speler- en voetballer van het jaar. Ook bij Manchester City liet hij zich opmerken. Hij won de ‘Premier League Playmaker of the Year’ award, zat in de ‘PFA Team of the Year’ en won in 2017 ook de prijs voor beste speler van het seizoen bij Manchester City.

Ondanks het feit dat Kevin tot de wereldtop behoort, blijft hij nog steeds de jongen van Drongen. Samen met KVE Drongen, de ploeg waar het allemaal voor hem begon, zette hij de KDB Cup op. KVE Drongen, het vroegere KVV Drongen, is sinds 2003 de fusieclub tussen FC Baarle, VK Luchteren en KVV Drongen. Met ruim 500 leden, waarvan ruim 400 jeugdspelers neemt KVE Drongen met een 30-tal ploegen deel in de gewestelijke en provinciale competities van Oost-Vlaanderen. Het eerste elftal speelt in 1ste provinciale. Drongen heeft ook een dameselftal. Een degelijke jeugdwerking en goede trainingsprogramma’s zorgen voor de perfecte voetbalopleiding onder leiding van ervaren trainers en een pak enthousiaste vrijwilligers. KVE Drongen huist in het Complex Keiskant, een prachtig uitgebouwde site met voetbalterreinen, waarvan 2 in kunstgras, verzorgde kleedkamers en een mooie kantine. Blauw-blauw zijn de kleuren van de club.

We are Drongen!

De KDB Cup is een sportief gebeuren voor jong en oud!