fbpx

Europese top voor 3de KDB Cup

De Catalaanse succescoach Pep Guardiola weet ondertussen ook hoe belangrijk Kevin De Bruyne voor zijn sterrengezelschap is. De 26-jarige Rode Duivel ontpopte zich de afgelopen maanden tot sterkhouder van het stilaan ongenaakbare Manchester City. Bovendien werd de Drongenaar onlangs, door zijn voorbeeldfunctie, zelfs gebombardeerd tot aanvoerder van the Citizens.

Tussendoor vond Kevin De Bruyne de tijd om het deelnemersveld van de KDB Cup definitief te overschouwen en goed te keuren, het internationale U15-toernooi waar de 58-voudig international met volle overtuiging zijn naam aan verbindt. Een verzameling van internationale topclubs, voor de derde editie van de Kevin De Bruyne Cup op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018 op de terreinen van de Oost-Vlaamse eersteprovincialer KVE Drongen.

De twaalf Europese teams die aan het internationale U15 tornooi in Drongen deelnemen zijn dus definitief bekend. Manchester City, de werkgever van Kevin De Bruyne, tekent voor het eerst present. De plaatsen van de vorige winnaars Benfica en Barcelona worden ingenomen door het Turkse Besiktas en het Russische Zenit Sint-Petersburg, die hiermee voor een primeur zorgen in Drongen. KV Oostendeverdediger Nicolas Lombaerts weet waar hij de jonge talenten van zijn ex-werkgever kan aanmoedigen.

• AZ Alkmaar (Ned)
• RSC Anderlecht (Bel)
• JK Besiktas (Tur)
• Club Brugge KV (Bel)
• Chelsea FC (Eng)
• Borussia Dortmund (Dui)
• KAA Gent (Bel)
• KRC Genk (Bel)
• Manchester City (Eng)
• Odense BK (Den)
• PSG (Fra)
• Zenit St. Petersburg (Rus)

Met dit kransje van grootheden zijn we ervan overtuigd dat we in juni opnieuw de top van het Europees jeugdvoetbal naar Drongen halen.