fbpx

Minister Bart Tommelein geeft aftrap G-voetbal op KDB Cup

Net zoals vorig jaar kunnen de toeschouwers tijdens de KDB Cup genieten van demonstratiewedstrijden door G-teams. Op zaterdag 2 juni om 12.30 u spelen de G-teams van Sparta Petegem, Lembeekse Grasduikers en G-voetbal Marke een demonstratiewedstrijd. De aftrap wordt gegeven door Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie Bart Tommelein.

De 3de editie van de KDB Cup brengt opnieuw heel wat jong talent samen. Twaalf topploegen uit binnen- en buitenland strijden om de felbegeerde KDB Cup trofee. Naast AZ Alkmaar (Ned), RSC Anderlecht (Bel), Club Brugge KV (Bel), Chelsea FC (Eng), KAA Gent (Bel), KRC Genk (Bel), PSG (Fra) en Odense BK (Den) verwelkomt de KDB Cup voor het eerst Zenit St. Petersburg (Rus), JK Besiktas (Tur). Borussia Dortmund (Dui) en de ploeg van Kevin De Bruyne, Manchester City (Eng). Naast deze topploegen krijgen ook G-teams een plaatsje op de KDB Cup. Net zoals vorig jaar worden er zaterdagmiddag demonstratiewedstrijden gehouden van G-voetbal voor kinderen met een beperking. Door aangepaste spelregels kunnen ze ook hun favoriete sport beoefenen in clubverband.

“Bij de KDB Cup staat het beleven van voetbal voor jong en oud voorop, zowel op als naast het veld. We brengen verschillende aspecten samen, met naast topvoetbal van mogelijks toekomstige voetbalsterren, jeugdvoetbal met het WK Voetribal van Voetbal Vlaanderen voor kinderen van 7 tot 12 jaar én G-voetbal”, verduidelijkt voorzitter Paul Naudts.

Dat G-voetbal een plaatsje krijgt op de KDB Cup is vrij logisch omdat Kevin De Bruyne deze discipline een warm hart toedraagt. De Rode Duivel was in 2014 één van de gezichten van campagne van de Special Olympics, de Olympische Spelen voor mensen met een mentale beperking. KVE Drongen, de ploeg waar Kevin De Bruyne als zesjarige startte, begint volgend voetbalseizoen zelf met een G-team en kandidaten kunnen nog inschrijven bij tom.debacker00@telenet.be.

De aftrap voor de demonstratiewedstrijden van de G-teams wordt gegeven door Vlaams minister van Energie Bart Tommelein. De connectie energie en G-voetbal lijkt misschien veraf, maar is het niet. Los van het feit dat de kinderen met heel veel energie en passie spelen, is één van de bedrijven die G-voetbal Marke ondersteunt het energiebedrijf Vyncke. De firma uit Harelbeke is een wereldspeler op vlak van hernieuwbare energie. “Een G-ploeg heeft meer ondersteuning en omkadering nodig. Dus je hebt toch heel wat partners en middelen nodig”, verduidelijkt Dave Vanhoutte oprichter van G-Marke.

De aftrap van de demonstratiewedstrijden start zaterdag 2 juni om 12.30 u op de terreinen van KVE Drongen, Sint-Gerolfstraat 16, 9031 Drongen.