fbpx

Chelsea FC wint 4e editie KDB Cup

Chelsea FC is de grote winnaar van de 4de editie van de KDB Cup, het internationale U15-tornooi genoemd naar Kevin De Bruyne. Een prachtig deelnemersveld (met onder andere FC Barcelona, Bayern München, Paris Saint-Germain en uiteraard Manchester City) en opgemerkte gasten zoals Kevin De Bruyne zelf, Tessa Wullaert en bondscoach Roberto Martínez lokten een nieuw recordaantal van 10.000 voetballiefhebbers naar Drongen.

In een felbevochten finale boog Racing Genk nog voor de rust een 1-0-achterstand om in een 1-2-voorsprong. Chelsea kwam halfweg de tweede helft langszij met een penaltygoal. Die gelijke stand bleef tot het eind op het scorebord. In de penaltyreeks trok Chelsea aan het langste eind.

Frank O’Brien, Player Development Officer bij Chelsea, was bijzonder lovend na afloop. “De ervaring om te kunnen spelen tegen ploegen zoals PSG, PSV, Anderlecht en Bayern München is van onschatbare waarde voor onze jongens. Ze staan te popelen telkens ze Europa in mogen om het tegen die ‘magische namen’ op te nemen, zeker tijdens een zeer goed georganiseerd tornooi zoals dit. Dat we hier nu ook op de erelijst staan is fantastisch.”

Eindklassement KDB Cup 2019:

1 Chelsea FC
2 Racing Genk
3 Feyenoord Rotterdam
4 PSV Eindhoven
5 FC Barcelona
6 Bayern München
7 Odense BK
8 RSC Anderlecht
9 Paris Saint-Germain
10 Club Brugge
11 Manchester City
12 KAA Gent

Chelsea’s Charlie Webster beste speler van het tornooi
Charlie Webster, de sierlijke centrale middenvelder van Chelsea, werd verkozen tot beste speler van het tornooi. Josh Clarke, ook al van Chelsea, was de beste doelman. Angel Alarcón van FC Barcelona kroonde zich tot topschutter met 4 doelpunten in 5 wedstrijden. Tot slot won Feyenoord Rotterdam de fairplaytrofee.

Kevin De Bruyne“Perfecte organisatie zorgt voor hele goeie reputatie”
Op zaterdag kwam Kevin De Bruyne zelf langs op ‘zijn’ tornooi. Hij was (alweer) in de wolken over de organisatie en over het talent dat hij aan het werk zag. “Ik kom altijd met veel plezier terug naar de plek waar mijn voetbalcarrière startte. Het is geweldig om die jonge gasten hier aan het werk te zien. De KDB Cup heeft op korte tijd een hele goeie reputatie verworven in de internationale voetbalwereld. Ik leen met veel plezier mijn naam aan het tornooi. Als de organisatie niet perfect zou zijn, dan zouden al die topteams niet naar Drongen afzakken.”

Ook Red Flame Tessa Wullaert kwam naar Drongen. De tweevoudige Gouden Schoen vervoegde De Bruyne vorig seizoen bij Manchester City en pakte prompt de FA Cup. Ze maakte met plezier tijd vrij voor een uitgebreide foto- en handtekeningensessie met de fans.

Bondscoach Roberto Martínez kwam voor het eerst naar de KDB Cup, zowel op zaterdag als op zondag. “Dit is echt een tornooi waar België trots op mag zijn: perfect georganiseerd tot in de details, van de zorg voor de beleving door de fans tot de staat van het gras. Voor mij persoonlijk is het een unieke gelegenheid om jong Belgisch talent aan het werk te zien tegen leeftijdsgenoten uit het buitenland en te kunnen vergelijken. Maar vooral voor de spelers zelf is proeven van zo’n intense ervaring bijzonder leerrijk. Een uitstekende zaak voor de toekomst van ons voetbal.”

Ook G-voetbal op de KDB Cup: “Hartverwarmende passie”
Net zoals Kevin zelf heeft ook de KDB Cup een groot hart voor sporters met een beperking. Daarom werden er op zaterdagnamiddag opnieuw demonstratiewedstrijden G-voetbal georganiseerd. “Bij de KDB Cup komt de beleving altijd op de eerste plaats, zowel op als naast het veld”, zegt KDB Cupvoorzitter Paul Naudts“Daarom geven we ook aan kinderen en volwassenen met een beperking de kans om te schitteren tijdens ons tornooi. De passie waarmee zij voetballen is hartverwarmend.”

Dat vinden duidelijk ook oud-judoka Gella Vandecaveye, die meter is van G-Marke, en Miss België 2019 Elena Castro Suarez: zij kwamen op zaterdag langs om de aftrap te geven van de wedstrijd tussen G-voetbal Marke en G-Jago Sint-Amandsberg. G-Cercle Brugge speelde tegen G-Ajax Amsterdam.

Paul Naudts“Topweekend de naam Kevin De Bruyne waardig”
Uiteraard waren de organisatoren van de KDB Cup opnieuw erg tevreden over de voorbije editie. “Het was een fantastisch weekend, met jeugdvoetbal van topniveau, de naam Kevin De Bruyne waardig”, aldus voorzitter Paul Naudts. “Ik dank onze 300 vrijwilligers; ik dank al onze sponsors, in het bijzonder onze nieuwe hoofdsponsor Rock Nation Sports; en ik dank vooral ook onze meer dan 10.000 bezoekers. Tot volgend jaar allemaal!”

De vijfde editie van de KDB Cup wordt een speciale editie tijdens het Pinksterweekend van 30 en 31 mei 2020.