fbpx

Barça komt naar Drongen

KVE Drongen en Kevin De Bruyne organiseren voor het eerst een internationaal voetbaltornooi U15. Dat zal plaatsvinden op 21 en 22 mei 2016 op de terreinen van KVE Drongen. In totaal strijden 12 binnen- en buitenlandse ploegen een weekend lang om de felbegeerde KDB Cup Trofee.

Kevin De Bruyne, die een rasechte Drongenaar is, begon z’n voetbalcarrière als 6-jarige bij KVV Drongen –het huidige KVE Drongen. De populaire Rode Duivel werd al snel opgemerkt, en zou niet veel later een natuurtalent blijken. Na amper 2 jaar verhuisde hij naar KAA Gent, waarna in België ook nog KRC Genk volgde. Van daar ging het in een sneltempo naar het buitenland: Chelsea FC, Werder Bremen, VFL Wolfsburg en Manchester City, waar hij eind augustus een monstercontract tekende en meteen de duurste Belgische voetballer ooit werd. Maar ondanks de duizelingwekkende bedragen, zijn immense populariteit en z’n wereldklasse als voetballer, blijft Kevin met beide voeten op de grond. Met veel overtuiging zei hij ‘ja’ op de vraag of KVE Drongen samen met hem een jeugdtornooi mocht organiseren.
Kevin: “Kinderen hebben mij altijd nauw aan het hart gelegen, zeker nu ik zelf vader ga worden. Het is een eer om vanaf nu een kwalitatief hoogstaand jeugdtornooi te hebben met mijn naam.”
Dat z’n ouders en zus nog in Drongen wonen –de terreinen van KVE Drongen liggen bij wijze van spreken in hun achtertuin- en nog supporter zijn van KVE Drongen, maakten de beslissing nog makkelijker. Z’n ouders en management staan voor 100% achter het tornooi en verlenen graag hun medewerking aan de KDB Cup.

Deelnemende teams

De organisatoren hebben geen enkele moeite gespaard om al van bij de eerste editie van de KDB Cup met een topaffiche naar buiten te komen. Er zullen 12 eliteploegen U15 uit niet minder dan 8 verschillende landen vertegenwoordigd zijn. Ook enkele ploegen waar Kevin zelf nog gevoetbald heeft.
• Austria Wien
• AZ Alkmaar
• Bayer 04 Leverkusen
• Benfica Lissabon
• Club Brugge KV
• Everton FC
• FC Barcelona
• FC Basel
• KAA Gent
• KRC Genk
• Tottenham Hotspur FC
• VFL Wolfsburg

Mogelijk zien de bezoekers tijdens het tornooiweekend een Messi, Neuer of zelfs een De Bruyne in spe. Of op z’n minst spelers die nog een mooie toekomst te wachten staat in binnen- of buitenland. Het zal je niet verbazen dat ook heel wat scouts naar de KDB Cup zullen afzakken.

Gent

Het is de allereerste keer dat een dergelijk internationaal voetbalevent wordt georganiseerd in Gent. Het Gentse stadsbestuur was meteen enthousiast over het initiatief.
Schepen van Sport Resul Tapmaz: “De Stad gelooft in de kracht van het Gentse jeugdvoetbal en bouwt mee aan de toekomst. Samen met KAA Gent initieerden we ‘Elk Talent Telt’, een uniek samenwerkingsverband van 12 lokale jeugdclubs met grote sportieve en maatschappelijke ambities. Met de Kevin De Bruyne Cup krijgt Gent een hoogstaand internationaal jeugdtornooi. Het illustreert de brandende ambities binnen het Gentse jeugdvoetbal.”
De Stad Gent verleent daarom haar volle steun aan het gloednieuwe jeugdtornooi.

Vlaamse overheid

Ook de Vlaamse overheid is het initiatief enorm genegen en steunt de KDB Cup financieel. Vlaams minister van Sport Philippe Muyters staat volledig achter het jeugdtornooi: “Initiatieven zoals de KDB Cup kaderen in het breed sportaanbod dat we in Vlaanderen willen promoten. Ze geven onze jeugd de kans om zich te meten met leeftijdsgenoten bij internationale topteams. Die ervaring, voor een eigen publiek, nemen ze zonder twijfel mee in hun verdere ontwikkeling. Dat die internationale toppers naar Vlaanderen afzakken, en dat iemand als Kevin De Bruyne zijn steun verleent, betekent een grote meerwaarde voor de uitstraling van het Vlaamse sportbeleid.”

KVE Drongen

De Kevin De Bruyne Cup is een initiatief van KVE Drongen, de Oost-Vlaamse club die sinds 2 jaar in eerste provinciale speelt. Het idee om een tornooi met de medewerking van Kevin te organiseren ontstond een dik jaar geleden toen 275 leden van KVE Drongen samen naar Lille trokken om er voor hun voetbalheld te gaan supporteren tijdens de Europa League-wedstrijd Lille OSC – VFL Wolfsburg.
Organisator Paul Naudts van KVE Drongen: “De samenhorigheid die we toen zagen, vroeg om meer. Ik durfde het toen niet luidop zeggen ‘I have a dream’: Kevin naar KVE halen. Maar dat bleek, gezien z’n internationale status en drukke leven, niet haalbaar. De zeldzame keren dat hij nog naar Drongen komt, wil hij liever bij zijn familie zijn en daar hebben we uiteraard alle begrip voor. Ik stelde m’n droom bij: samen met Kevin jeugdvoetbal van topniveau brengen in Drongen en het jeugdvoetbal naar een hoger niveau tillen. Dat bleek wel haalbaar. Kevin zag het helemaal zitten dat wij een internationaal tornooi zouden organiseren dat zijn naam zou dragen. Dat het bovendien ook z’n volle steun zou krijgen, overtrof onze stoutste verwachtingen. Mooi hoe hij z’n roots nog altijd een warm hart toedraagt.”
Dat het een hoogstaand tornooi wordt, mag nu al duidelijk zijn. Het Complex Keiskant waar KVE Drongen huist, is prachtig uitgebouwd en blijkt ook geschikt om een prestigieus internationaal jeugdtornooi te organiseren. Met dank aan de Stad Gent worden de terreinen de komende maanden nog verder geoptimaliseerd. KVE Drongen telt bijna 470 leden waaronder ruim 380 jeugdspelers. Genoeg helpende handen (en voeten) dus om er een hoogstaand tornooi van te maken.

Volg ons

De komende maanden zul je niet naast de KDB Cup kunnen kijken. Naast grote affiches, banners en deze website, willen we met de KDB Cup ook prominent aanwezig zijn op sociale media. Like onze Facebookpagina www.facebook.com/kdbcup en volg ons op Twitter @kvedrongen Via de hashtag #kdbcup en via al deze kanalen kom je de laatste nieuwtjes over de Cup te weten. Kevin zal er nu en dan ook zelf iets meedelen ivm z’n tornooi.