fbpx

Wat heb je nodig om topspeler te worden?

Tijdens een interessant panelgesprek met Hannes Van der Bruggen, Herman Brusselmans, Jan Van Troos en Joric Vandendriessche werd het jeugdvoetbal ontleed. Onder leiding van VRT-sportjournalist Tom Boudeweel gaven de sprekers hun mening over jeugdvoetbal en hoe gemakkelijk of moeilijk het is voor jonge spelers om door te groeien naar de A-kern.

Volgens Joric Vandendriessche, bondscoach U15 nationale ploeg en binnenkort werkzaam bij SV Zulte Waregem, moet men als jonge speler vooral nederig blijven en hard werken. ‘Wie zich 100% focust en nadenkt over voetbal, heeft een goed profiel. Kevin De Bruyne was zo iemand’, aldus Joric Vandendriessche. Dat Kevin zou uitbloeien tot een topspeler had Jan Van Troos al lang gezien. Het was hij die Kevin ontdekte.
Hannes Van der Bruggen, topspeler bij KV Kortrijk, weet hoe het is om als jonge knaap door te stromen naar de A-kern. Na de loting was hij toch een beetje jaloers op de U15 deelnemers van KDB Cup. ‘Ik wou dat ik terug 15 jaar was dan kon ik mee doen aan de KDB Cup’, aldus Hannes Van der Bruggen.

De speler is een grote fan van schrijver Herman Brusselmans, toevallig één van de sprekers. De schrijver was in zijn jonge jaren een getalenteerde speler en speelde onder meer voor VW Hamme en Lokeren. Hij koos voor een literaire carrière boven het voetbal. Brusselmans was alvast onder de indruk van de KDB Cup en noemde in zijn column in de krant de KDB Cup een ‘schitterend tornooi’ en belooft alvast af te komen, samen met Joric Vandendriessche, Jan Van Troos en Hannes Van der Bruggen.