fbpx

Persconferentie Pep Guardiola

Als we één ding mogen zeggen dan is het wel dat Pep Guardiola zijn hart heeft verloren aan de KDBCup en jeugdvoetbal in het algemeen. Tijdens zijn aanwezigheid bezocht hij de verschillende ploegen om hen een hart onder de riem te steken. Pep stond open om selfies te nemen en gesprekken te voeren met de vele voetbalfans op de KDBCup.
Zo volgde hij ook met veel belangstelling verschillende wedstrijden tijdens dit toernooi. Eén van deze wedstrijden was bijvoorbeeld deze tussen Manchester City FC en Beşiktaş JK.

Op de persconferentie benadrukte hij nog eens zijn liefde voor het jeugdvoetbal en ook zijn betrokkenheid bij Kevin De Bruyne’s voetbaltoernooi. Op de vraag waarom hij naar dit toernooi komt, vertelde hij dat Paul Naudts hem gevraagd had om te komen en hij de tijd en de goesting had om de KDBCup bij te wonen. Hij is ook heel tevreden over de professionele organisatie van dit grote evenement. Wie zijn wij om hem ongelijk te geven natuurlijk.

Pep Guardiola kreeg tijdens de persconferentie verschillende vragen over het Belgisch voetbal waarop je aan zijn antwoorden merkt dat hij het Belgische voetbal nauwgezet op de voet volgt. Op de vraag of hij ooit ambities heeft om bondscoach te worden, antwoordde hij laconiek dat hij zich nog te jong voelt om zo’n belangrijke job aan te nemen. Toch liet hij uit schemeren dat hij in de toekomst nog bondscoach zou willen worden.