fbpx

Deelnemers 4e editie Kevin De Bruyne Cup bekend

Nu zijn blessureleed hopelijk definitief achter hem ligt, wil Kevin De Bruyne de komende weken en maanden ongetwijfeld zijn waarde bewijzen. Daar wacht de Drongenaar in de Premier League vermoedelijk een bijzonder spannende titelstrijd van Manchester City met Liverpool. Daarnaast heeft de 27-jarige Rode Duivel binnenkort ook nog een nieuwe afspraak met het kampioenenbal, wanneer de Citizens in de achtste finales van de CL een dubbele confrontatie met het stugge Schalke 04 wacht. De Catalaanse succescoach Pep Guardiola rekent op zijn sterkhouder en man van de splijtende passen.

Maar Kevin De Bruyne kijkt ook al verder naar belangrijke afspraken in zijn agenda van 2019. Zoals het definitieve deelnemersveld van de KDB Cup, het internationale U15-toernooi waar de 68-voudig international vorig jaar met bijzondere aandacht alles opvolgde. De middenvelder weet dat opnieuw een verzameling van internationale topclubs afzakt naar de terreinen van de Oost-Vlaamse eerste provincialer KVE Drongen, voor de vierde editie van de Kevin De Bruyne Cup op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019.

Manchester City komt alleszins met veel ambitie terug. Net als Barcelona, de winnaar van de tweede editie. Maar ook de talenten van RSC Anderlecht, die vorig jaar in de eindstrijd zich na penalty’s de meerdere toonden van opponent AZ. Een primeur vormt de aanwezigheid van de Duitse Rekordmeister Bayern München. Feyenoord en PSV moeten bij hun eerste deelname dan weer de Nederlandse eer proberen hoog houden.

Alle deelnemers op een rij :

• RSC Anderlecht (Bel)
• FC Barcelona (Esp)
• Bayern München (Ger)
• Club Brugge KV (Bel)
• Chelsea FC (Eng)
• Feyenoord Rotterdam (Ned)
• KAA Gent (Bel)
• KRC Genk (Bel)
• Manchester City (Eng)
• Odense Boldklub (Den)
• PSG (Fra)
• PSV (Ned)

Met dit kransje van grootheden zijn we ervan overtuigd dat we opnieuw de top van het Europees jeugdvoetbal naar Drongen en haar Keiskantcampus halen !