fbpx

Roberto Martínez opmerkelijke gast 4e editie Kevin De Bruyne Cup (KDB Cup) op zaterdag 25 en zondag 26 mei in Drongen

Het is weer bijna tijd voor de Rode Duivels want op 21 maart (Rusland thuis) en 24 maart (Cyprus uit) wordt de EK-kwalificatiecampagne voor 2020 op gang getrokken door aanvoerder Eden Hazard en co. Kevin De Bruyne verblijft momenteel nog in de geblesseerdenboeg, maar de 27-jarige Drongenaar weet dat er tot 19 november nog een achttal interlands volgen, met confrontaties tegen onder meer Schotland, Kazachtstan en San Marino.

Bondscoach en technisch directeur van de Belgische voetbalbond Roberto Martínez volgde de afgelopen maanden meer dan 50 profs, om morgen/vrijdag zijn definitieve lijst van geselecteerden voor de eerste confrontaties vrij te geven. Maar de 45-jarige Spaanse trainer, die onze nationale ploeg bij het WK van vorig jaar in Rusland naar een historische derde plaats loodste, voerde in het geheim ook nog onderhandelingen voor een ander topevenement. Want in navolging van zijn landgenoot Pep Guardiola, de succesmanager van Manchester City die vorig jaar de KDB Cup bezocht, zal Roberto Martínez een opmerkelijke gast zijn bij de vierde editie van de KDB Cup in Drongen !

Onze bondscoach verklapte voorzitter Paul Naudts en Tournament Leader Jeroen Verhille dat hij bijzonder benieuwd is naar de verrichtingen van de U15-spelers bij de deelnemers RSC Anderlecht (winnaar vorig jaar), FC Barcelona, Bayern München, Club Brugge KV, Chelsea FC, Feyenoord Rotterdam, KAA Gent, KRC Genk, Manchester City, Odense Boldklub, PSG en PSV.

De online ticketverkoop voor het tornooi is intussen gestart.