fbpx

Wedstrijdschema voor 4e editie van KDB Cup is gekend

Paul Naudts, voorzitter van KDB Cup, is een gelukkig man. “We zijn er opnieuw in geslaagd om een prachtig deelnemersveld samen te krijgen, met FC Barcelona, Bayern München, Chelsea FC, Feyenoord, Paris Saint-Germain, PSV, Odense BK en uiteraard ook het Manchester City van Kevin zelf. De Belgische eer wordt verdedigd door RSC Anderlecht, Club Brugge, KRC Genk en natuurlijk ook door de Gantoise, KAA Gent. Ons tornooi heeft al een geweldige reputatie in de hele wereld, we worden overstelpt met aanvragen.”

De KDB Cup kreeg zelfs een aanvraag van de Zuid-Koreaanse voetbalfederatie die samen met een delegatie uit Noord-Korea wou deelnemen. “Maar alle plaatsen waren al ingenomen. Dat succes doet mij veel plezier. Een fantastisch vrijwilligersteam werkt een jaar lang met hart en ziel aan ons evenement.

Ook Sofie Bracke, sinds januari schepen van Sport in Gent en aanwezig bij de loting, is in haar nopjes. “Dit zijn thuismatchen voor mij, ik woon in Drongen en mijn zoontje heeft hier gevoetbald. Na drie maanden valt het mij op hoeveel geëngageerde mensen er achter de schermen bij onze sportclubs in de weer zijn, zoals hier. De KDB Cup is een fantastisch tornooi dat we van bij de eerste editie hebben gesteund en dat blijft zo.”

De Bruyne haalde eerst zelf, in een opgenomen videoboodschap, de reekshoofden van het naar hem genoemde tornooi uit de trommel : FC Bayern München, Chelsea FC, Manchester City FC en FC Barcelona.

Daarna was het de beurt aan de U6-spelertjes van KVE Drongen om de rest van het wedstrijdschema verder aan te vullen.

In Groep A nemen FC Bayern München en Feyenoord Rotterdam het op tegen Club Brugge.
In Groep B spelen Chelsea FC en Paris Saint-Germain tegen RSC Anderlecht.
In Groep C bekampen Manchester City FC de werkgever van KDB, PSV Eindhoven en Racing Genk.
In Groep D treffen FC Barcelona, Odense BK en KAA Gent.

Het wedstrijdschema vind je hier