fbpx

Deelnemers 5e editie Kevin De Bruyne Cup bekend

Na een periode van relatieve rust vliegen ze er in de Premier League straks weer stevig in. Ook Kevin De Bruyne (28) en Manchester City kennen nog een druk competitieprogramma, waarbij zeker en vast de dubbele confrontatie met Real Madrid (op 26 februari en 17 maart) met lichtblauw werd omcirkeld, in het kader van de achtste finales van de Champions League. En dan hebben we het nog niet over het EK met de Rode Duivels, van 12 juni tot hopelijk 12 juli en de finale op Wembley.

Ondertussen is ook het definitieve deelnemersveld van de KDB Cup, het internationale U15-toernooi waar de 74-voudig Belgisch international vorig jaar met bijzondere aandacht alles opvolgde, bekend. Een verzameling van internationale topclubs bezoekt de terreinen van de Oost-Vlaamse tweedeprovincialer KVE Drongen, voor de vijfde editie van de Kevin De Bruyne Cup op zaterdag 30 en zondag 31 mei 2020.
Chelsea, de winnaar van vorig jaar, bevestigde opnieuw haar deelname. Net als KRC Genk, dat toen na penalty’s onderuit ging tegenover de Londenaars. Real Madrid debuteert op het voetbalfestival in Drongen, net als Borussia Mönchengladbach. En de primeur komt uit Zuid-Amerika, met de aanwezigheid van het Braziliaanse SE Palmeiras. Maar liefst vijf van de twaalf teams namen de afgelopen maanden deel aan de echte Champions League, hetgeen de kwaliteit van het deelnemersveld bevestigt.

Alle deelnemers op een rij :
• RSC Anderlecht (Bel)
• Club Brugge KV (Bel)
• Chelsea FC (Eng)
• PSV Eindhoven (Ned)
• KRC Genk (Bel)
• KAA Gent (Bel)
• Real Madrid CF (Esp)
• Manchester City FC (Eng)
• Borussia Mönchengladbach (Ger)
• SE Palmeiras (Braz)
• PSG (Fra)
• Tottenham (Eng)

Zo wordt opnieuw de top van het Europees jeugdvoetbal naar Drongen en haar Keiskantcampus gehaald.