fbpx

Jubileumeditie KDB Cup vindt plaats op 29-30 mei 2021

Welk team wordt in de vijfde aflevering van het internationaal jeugdtoernooi U15 in Drongen de opvolger van Chelsea FC?

In tegenstelling tot de grote Europese voetbaltoernooien van de Europa League en de Champions League – waarvan de eindfase werd gehouden in Duitsland en Portugal – zorgde de Covid-19-pandemie er voor dat op 30 en 31 mei in Drongen geen topvoetbal mogelijk was. Nochtans was er een sterk deelnemersveld op de been gebracht, met RSC Anderlecht, Club Brugge KV, Chelsea FC, PSV Eindhoven, KRC Genk, KAA Gent, Real Madrid CF, Manchester City FC, Borussia Mönchengladbach, SE Palmeiras, PSG en Tottenham.

Maar uitstel is natuurlijk geen afstel. Omwille van vooral sportieve en organisatorische redenen werd beslist om van de oorspronkelijke datum van 22-23 mei 2021 (Pinksterweekend) uit te wijken naar het weekend van 29-30 mei 2021. Noteer dit voetbalspektakel alvast in de agenda, als opwarmer voor het – ook al uitgestelde – EK van 11 juni tot en met 11 juli 2021 over geheel Europa.