fbpx

Bekende acteurs, BV’s en ex-profs openen zesde editie KDB Cup

Op vrijdag 9 juni, de dag voor de zesde editie van de Kevin De Bruyne Cup, zakken opnieuw tientallen BV’s en oud-profs af naar de terreinen van KVE Drongen om elkaar voetballend te bekampen. Aanvoerders Aster Nzeyimana en Christophe Stienlet sturen elk een sterrenelftal de wei in. De partij onder leiding van FIFA-ref Viki De Cremer en haar assistenten Irmgard Van Meirvenne en Shauni Depruyst wordt om 19 uur afgetrapt. Na afloop spelen de U15 van KVE Drongen tegen de U14 van KMSK Deinze en start een Open Air Party met DJ Neon.

De feesteditie vorig jaar, ter gelegenheid van de vijfde KDB Cup, zorgde er voor dat er door de vzw KDB Cup een heus BV-toernooi werd georganiseerd met maar liefst vier teams. Bondscoach Piet den Boer en zijn Special Devils beten zich net als Team Aster Nzeyimana echter de tanden stuk op Team Erik Van Looy en Team Christophe Stienlet. Die laatsten haalden het voor 1.500 fans en ‘King Kev’  himself onder een stralende zomerzon met 4-2 in de finale, waarbij Guga Baúl zich met twee goals tot matchwinnaar ontpopte.

“Ik heb Harrison Ford ontmoet, Tom Cruise en Nicole Kidman, maar ik heb vandaag Kevin De Bruyne een hand mogen geven en kon even met hem praten”, vertelde ‘Slimste Mens’-presentator Van Looy na afloop. “Daar kunnen die Hollywoodsterren niet tegenop. Ik kende de KDB Cup, maar ik was er nog nooit eerder geraakt. Prachtig initiatief, chapeau voor de organisatie en de vele vrijwilligers.”

De opbrengst van de ticketverkoop (bijna 4.000 euro) werd geschonken aan de vzw Akibu (www.akibu.org), waar in het noorden van Burundi de ouders van Aster Nzeyimana in Rubuga een gezondheidscentrum bouwen. “De KDB Cup is meer dan enkel een jeugdtoernooi voor de beste talenten uit Europa”, verklaart voorzitter Paul Naudts. “Naast onze aandacht voor het G-voetbal wilden we ook onze belofte richting vzw Akibu en Aster nakomen.”

“We waren echt superblij”, beweert Nzeyimana. “Ik kan niet genoeg benadrukken wat een verschil deze som maakte voor de vzw. In die provincie, waar mijn papa vandaan komt, daar is geen water, amper elektriciteit en geen basisgezondheidsvoorziening. De mensen zijn daar heel arm. Met dit geld konden we echt weer wel de noodzakelijke volgende stappen realiseren.”

Ook nu worden weer heel wat mooie namen aangekondigd. Average Rob en Arno The Kid, Mike Verstraeten, Joris Brys, Jeremy Vandoorne, Guga Baúl, Maarten Breckx, Kobe Ilsen, Carl Dircksens, Sven Pede (De Mol 2022), Tom Dice, Martijn Debbaut, Bram Van Driessche, Kim Huybrechts en Mathieu Terryn zegden al toe. Ook skateboardster Lore Bruggeman komt haar beste beentje voorzetten.

 

Open Air Party met DJ Neon

Na afloop van het BV-duel krijgen de U15 van KVE Drongen en de U14 van KMSK Deinze hun kans om het publiek te verwennen met hun kunstjes. Ondertussen neemt DJ Neon aan de andere kant van het speelveld het feestje over. De huis-DJ van KAA Gent, uiteraard ook gekend van onder andere Tomorrowland en sets overal ter wereld, draait tot middernacht op de Open Air Party.

 

Tickets voor de BV-partij & de afterparty kosten 7 euro. TICKETS ENKEL IN VOORVERKOOP en ONLINE te koop via deze link https://www.eventbrite.com/e/bv-match-open-air-party-tickets-490728932447?aff=ebdssbdestsearch&keep_tld=1.

De verkoop van tickets werd door de lokale veiligheidsdiensten aanbevolen opdat het aantal aanwezigen beperkt zou blijven. De opbrengst gaat integraal naar de vzw Komok (www.komok.be), een initiatief van oorspronkelijke bezieler Davino Verhulst en Christophe Stienlet. In samenwerking met de KU Leuven helpen ze als ouders kinderen met kanker, nadat de dochter van Verhulst na amper tien maanden daarmee werd geconfronteerd.

 

Voor alle andere info of ticketing, check onze kanalen.

kdbcup.be

facebook.com/kdbcup

instagram.com/kdbcup

tiktok.com/@kdbcup

twitter.com/kdbcup

youtube.com/@kdbcup9740