fbpx

Zesde editie KDB Cup brengt wereldwijde top naar Drongen

Een parade aan jong internationaal voetbaltalent wordt verwacht op 10 en 11 juni 2023 op de terreinen van de Oost-Vlaamse eersteprovincialer KVE Drongen, waar de zesde versie van de KDB Cup wordt gehouden. Een speciaal evenement voor spelers U15, een leeftijdscategorie waar Kevin De Bruyne met plezier op terugblikt en waarvan de eerste editie in 2016 werd gehouden. Toen kroonde het Portugese Benfica SL zich tot winnaar, in de jaren er op gevolgd door respectievelijk het Spaanse Barcelona, RSC Anderlecht, het Engelse Chelsea en opnieuw Barça. In een echte Clásico toonden de Catalanen zich eind mei 2022 iets sterker dan hun leeftijdsgenoten van Real Madrid.

Een nieuwe clash op het Keiskantcomplex behoort straks opnieuw tot de mogelijkheden, want zowel Barcelona (vijfde deelname) als Real Madrid bevestigden hun terugkeer op dit uniek voetbal- en familiegebeuren. Voorzitter Paul Naudts en competitieleider Jeroen Verhille pakken zelfs uit met een ongelofelijke primeur. Want voor het eerst trekt de KDB Cup de intercontinentale kaart, gezien op de affiche met deelnemende ploegen ook de namen prijken van wereldwijde toppers als Mamelodi Sundowns (Zuid-Afrika) en Palmeiras SE (Brazilië). Ze zijn kampioen bij de U15 in hun land, maar zullen voor het eerst de confrontatie aangaan met de Europese kleppers. Manchester City, Bayern München, Ajax en PSG hebben ervaring zat, terwijl debutant RB Leipzig, het Deense Odense Boldklub (zevende in 2019), KAA Gent en Club Brugge beloven het beste in zichzelf naar boven te halen.

In de voetsporen treden van de huidige profs Jamal Musiala, Ansu Fati, Gavi, Jeremy Doku, Romeo Lavia, Eric García, Anthony Gordon, Rico Lewis, Noni Madueke, Myron Buadu, Ilaix Moriba, Konrad de la Fuente, Isaac Lihadji, Tomas Tavares, Maarten Vandevoordt, Zeno Debast, Charles De Ketelaere, Matisse Samoise, Thomas Van Den Keybus, Marco Kana, Killian Sardella, Anouar Ait El Hadj, Mario Stroeykens en Luca Oyen, die allen de KDB Cup gebruikten als springplank, het blijft de droom van heel wat spelertjes die in Drongen aantreden.

Een leuke en veelbelovende affiche, in combinatie met de nodige ‘fun’elementen, wordt dit een ideale uitstap voor alle mensen die van topsport houden en kennis kunnen maken met enkele toekomstige voetbalidolen. KDB zelf kan er ditmaal niet bij zijn, wegens afspraak met de geschiedenis op zaterdagavond voor de Champions Leaguefinale van Manchester City tegen Inter in Istanbul. In samenwerking met Blue Moon Belgium werd beslist om de titanenstrijd met Rode Duivel Romelu Lukaku, aftrap om 21 uur, rechtstreeks op groot scherm uit te zenden. Als aperitief voor het hoofdgerecht is er om 18.30u nog een duel tussen de (interprovinciale) U15-selectie van KVE Drongen tegen de (elite-niveau) U14 van KAA Gent.

De KDB Cup is echter meer dan enkel topvoetbal, waarbij de refs en assistent-scheidsrechters uit 1A en 1B alle partijen in goede banen leiden. Op zaterdag staat om 12 uur zowaar zelfs een derby van de Lage Landen geprogrammeerd, wanneer de nationale ploegen Ampuvoetbal van België en Nederland elkaar partij geven, net als de G-voetbalteams van Kortrijk en Sint-Amandsberg.

Voor alle andere info of ticketing, check onze kanalen.

kdbcup.be

facebook.com/kdbcup

instagram.com/kdbcup

tiktok.com/@kdbcup

twitter.com/kdbcup

youtube.com/@kdbcup9740

#veokdbcup2023