fbpx

U15 KVE Drongen kranig maar nipt onderuit tegen elite U14 van KAA Gent

Op het einde van dag 1 van de KDB Cup 2023 kregen de voetbalfans (naast de CL-finale tussen Manchester City en Inter op groot scherm) nog een lekker extraatje. Op zaterdagavond nam de U15 van thuisploeg KVE Drongen – talent van eigen bodem dus – het op tegen de elite U14 van KAA Gent. De Buffalo’s haalden het, onder andere dankzij een doelpunt van een kleinzoon van voorzitter Ivan De Witte, met 0-2. Het duel duurde 4 x 20 minuten én het was nog altijd heet op en rond het veld, dat speelde de jonge acteurs duidelijk parten.

“Ik vond het toch een leuke ervaring”, vertelde Thibo Beelaert achteraf. Hij was de laatste periode aanvoerder van het team van coach Michaël Meirlaen. “We spelen dan ook niet wekelijks tegen een team van eliteniveau. Iedereen bij ons was vooraf wel wat zenuwachtiger dan normaal, want de laatste weken – na het einde van de competitie – spraken we onder elkaar veel hierover. We gaan zoiets waarschijnlijk niet veel meer meemaken. We kunnen leven met dit resultaat, ook onze coach was heel tevreden over onze inzet en de kwaliteit van ons spel. We voetballen nog maar een seizoen interprovinciaal. Dit blijft een unieke ervaring. Je merkte wel dat zij meer gestalte en kracht hadden, vooral op stilstaande fases. Maar technisch en tactisch deden we goed mee. Dat wil ik vooral onthouden.”