fbpx

Demowedstrijden G-voetbal

Naast de Europese kleppers krijgen ook een aantal G-teams hun plaats op de KDB Cup. Voor het derde opeenvolgende jaar worden er op zaterdagnamiddag demonstratiewedstrijden georganiseerd, voor kinderen en volwassenen met een beperking. Via aangepaste spelregels kunnen ook zij hun favoriete sport beoefenen in clubverband.

“Bij de KDB Cup staat het beleven van voetbal voor jong en oud altijd voorop, zowel op als naast het veld”, verduidelijkt KDB Cupvoorzitter Paul Naudts graag zijn visie. “We proberen de verschillende aspecten te bundelen. Naast topvoetbal door eventueel toekomstige voetbalsterren denken we daarom ook aan G-voetbal en de vrouwen, waar de passie van de uitvoerders op het veld even groot is.” Oud-judoka Gella Vandecaveye, als meter van G-Marke, en Miss België 2019 Elena Castro Suarez geven op zaterdag om 12.30 uur de aftrap bij de confrontatie tussen G-voetbal Marke tegen G-Jago Sint-Amandsberg, terwijl G-Cercle Brugge partij geeft aan G-Ajax Amsterdam.

De eigen U15-spelers van KVE Drongen krijgen ook de kans om hun familie en vrienden te verblijden met hun kunstjes. Op zaterdag om 12.30 uur is er de clash tegen de leeftijdsgenoten van de KAA Gent Ladies, terwijl ze zich vanaf 18.30 uur mogen meten met de U14-jongens van KAA Gent.

Overzicht extra wedstrijden:
• G-voetbal demo met G-Marke vs G-Jago Sint-Amandsberg
• G-voetbal demo met G-Cercle Brugge vs G-Ajax Amsterdam
• GU-15 KVE Drongen – U-15 KAA Gent Ladies
• PU-15 KVE Drongen – KAA Gent U-14 Elite