fbpx

Bekende BV’s op KDB Cup

Naast Kevin De Bruyne kwam ook Red Flame Tessa Wullaert naar Drongen. De tweevoudige Gouden Schoen vervoegde De Bruyne vorig seizoen bij Manchester City en pakte prompt de FA Cup. Ze maakte met plezier tijd vrij voor een uitgebreide foto- en handtekeningensessie met de fans.

Bondscoach Roberto Martínez kwam voor het eerst naar de KDB Cup, zowel op zaterdag als op zondag. “Dit is echt een tornooi waar België trots op mag zijn: perfect georganiseerd tot in de details, van de zorg voor de beleving door de fans tot de staat van het gras. Voor mij persoonlijk is het een unieke gelegenheid om jong Belgisch talent aan het werk te zien tegen leeftijdsgenoten uit het buitenland en te kunnen vergelijken. Maar vooral voor de spelers zelf is proeven van zo’n intense ervaring bijzonder leerrijk. Een uitstekende zaak voor de toekomst van ons voetbal.”

Wereldkeeper van het jaar 1987 Jean-Marie Pfaff was ook één van de opmerkelijke gasten op de KDB Cup. Mister El Sympatico himself voelde zich dan ook thuis tussen al dat jong voetbalgeweld. Zo begroette hij tal van beloften uit verschillende landen zoals bijvoorbeeld Josh Clarke van Chelsea FC, beste keeper KDB Cup 2019.

Ook G-voetbal op de KDB Cup: “Hartverwarmende passie”
Net zoals Kevin zelf heeft ook de KDB Cup een groot hart voor sporters met een beperking. Daarom werden er op zaterdagnamiddag opnieuw demonstratiewedstrijden G-voetbal georganiseerd. “Bij de KDB Cup komt de beleving altijd op de eerste plaats, zowel op als naast het veld”, zegt KDB Cupvoorzitter Paul Naudts. “Daarom geven we ook aan kinderen en volwassenen met een beperking de kans om te schitteren tijdens ons tornooi. De passie waarmee zij voetballen is hartverwarmend.”

Dat vinden duidelijk ook oud-judoka Gella Vandecaveye, die meter is van G-Marke, en Miss België 2019 Elena Castro Suarez: zij kwamen op zaterdag langs om de aftrap te geven van de wedstrijd tussen G-voetbal Marke en G-Jago Sint-Amandsberg. G-Cercle Brugge speelde tegen G-Ajax Amsterdam.

Snel naar de fotogalerij !