fbpx

U15 KVE Drongen verliest met kleinste verschil tegen U14 KAA Gent

Na afloop van het BV-tornooi op de KDB Cup op vrijdag 27 mei gaf de U15 van thuisploeg KVE Drongen nog de U14 van KAA Gent partij. Een mooi cadeau voor de Drongense jongelingen die het seizoen 2021-’22 eindigden als vierde. De Buffalo’s wonnen uiteindelijk met het kleinste verschil: het werd 2-3.

Trainer Steve Cooreman (zelf gewezen profvoetballer bij onder andere KAA Gent) was tevreden met de prestatie van zijn team. “We hebben een goed seizoen achter de rug, ondanks dat we met heel wat eerstejaars speelden. Mijn jongens waren in het begin wat onder de indruk, want het was wel tegen KAA Gent natuurlijk… Maar als je uitgaat van eigen kracht en kwaliteit is veel mogelijk. We wonnen veel duels, da’s altijd positief tegen zo’n ploeg die graag verzorgd voetbal speelt.”

Wat is dan wel het verschil? “Kwaliteit, uiteraard. De balaannames, de snelheid van uitvoering… Die gasten zijn toch net iets beter, anders zouden ze niet bij de jeugd van een eersteklasser spelen. We pakten wel twee goals op stilstaande fase, dat is jammer. Maar goed: die les pakken we mee naar volgend seizoen.”

Succes!