fbpx

KDB Cup 2022, dag 1: duizenden fans genieten in ware festivalsfeer

Op zaterdag 28 mei, dag 1 van de feestelijke 5de editie van de Kevin De Bruyne Cup, zakten vele duizenden voetbalfans af naar Drongen om de toekomst van het Europese topvoetbal aan het werk te zien. De jongsten schoven ook massaal aan voor een foto en een handtekening van ‘King’ Kevin De Bruyne. Die kwam voor de tweede dag op rij de sfeer proeven op zijn tornooi en zag dat het goed was: “Ik geniet van het contact met de fans”. Morgen staan (onder andere) de halve finales op het programma. Manchester City neemt het op tegen Real Madrid; KRC Genk treft FC Barcelona.

De weergoden zijn de KDB Cup welgezind. Voor de tweede dag op rij – dag 1 van het internationaal U15-tornooi – perfect voetbalweer: een graad of 16, bewolkt maar droog en zonnig. Zo’n 7.000 (!) voetballiefhebbers kwamen langs om de beste jonge voetballers in Europa aan het werk te zien. Het zorgde voor een ware festivalsfeer zoals we die kennen van de Gentse Feesten. Grootste verschil: op de KDB Cup komt voetbal altijd op de eerste plaats.

Man City, Genk, Barça en Real gaan voor goud

In de kwartfinales geen Chelsea FC. De titelverdediger (winnaar van de KDB Cup 2019) verloor z’n eerste wedstrijd tegen Ajax en speelde nadien gelijk tegen Club Brugge. Club haalde de kwartfinales wel maar verloor die van Manchester City. Tegelijk versloeg KRC Genk verrassend Ajax: na 1-1 in reguliere speeltijd won Genk na strafschoppen. FC Barcelona nam de maat van Paris Saint-Germain (2-0), Real Madrid blikte OSC Lille in (3-1).

Dat levert alvast twee topaffiches op in de halve finales, morgen. Manchester City versus Real Madrid is dé klepper. Genk, in de Belgische competitie tweede na Gent- verdedigt de Belgische eer en vindt Barcelona op zijn weg naar de finale. De andere ploegen strijden om de eer (plaatsen 5 t.e.m. 12).

Kevin De Bruyne: “Even tijd voor mijn kinderen op de KDB Cup”

Kevin De Bruyne trok gisteren tijdens het BV-tornooi even de voetbalschoenen aan om Team Aster te vervoegen, tot verbazing – en verrukking – van alle fans. Vandaag kwam hij met echtgenote Michèle en kinderen Mason Milian en Rome vooral genieten van de sfeer. Hij maakte ook tijd vrij voor een foto- en signeersessie met de jongste fans. Pas daarna waren de media aan de beurt. “Ondanks de drukte geniet ik wel van het contact met de fans. Al blijf het vreemd aanvoelen dat zoveel mensen naar je opkijken. Nóg belangrijker, op dit moment, is het feit dat ik even tijd heb om mijn kinderen te betrekken bij wat ik doe, en momenten samen door te brengen. Tijdens het seizoen is daar vanzelfsprekend nauwelijks tijd voor. Hier op de KDB Cup lukt dat wel, da’s dubbel meegenomen.”

Tornooidirecteur Jeroen Verhille: “Succes overtreft stoutste verwachtingen”

Na afloop van dag 1, halfweg de editie 2022 van de KDB Cup, maakte tornooidirecteur Jeroen Verhille al een eerste analyse. “Het succes van onze eerste dag overtreft mijn stoutste verwachtingen. Ik had vooraf stilletjes op 10.000 bezoekers tijdens het hele weekend gerekend. Daar gaan we ongetwijfeld over gaan. Ergens is dat logisch, de fans vinden hier het ultieme voetbalplezier: toekomstige toppers aan het werk zien, en tegelijk de kans om sterren zoals Kevin, Dante Vanzeir, Carl Hoefkens, Hein Vanhaezebrouck en Patrick Kluivert tegen het lijf te lopen. Top trouwens, dat een wereldvoetballer als Kevin zo veel tijd maakt voor een fotosessie met onze jongste bezoekers. Klasse.”