fbpx

Team Christophe wint BV-tornooi KDB Cup 2022

Team Christophe heeft het BV-tornooi op de Kevin De Bruyne Cup 2022 gewonnen. Stienlet en zijn kompanen versloegen in de finale het team van ‘Slimste Mens’ Erik Van Looy. 1.500 toeschouwers genoten onder een stralende zomerzon van de kunsten van de showbizz vedetten en oude voetbalgloriën. Verrassing van formaat: Kevin De Bruyne himself daagde op voor een opvallende invalbeurt bij Team Aster. Voorzitter Paul Naudts glunderde: “Dit is amazing”. Morgen om 9.30 uur start de feestelijke 5de editie van het internationale U15-tornooi met onder andere Manchester City, Real Madrid en Paris Saint-Germain.

Perfect voetbalweer voor de allereerste editie van het BV-tornooi, een mooi cadeau voor de fans op de dag voor de 5de editie van de Kevin De Bruyne Cup. Aster Nzeyimana, Erik Van Looy en Christophe Stienlet hadden een schare BV’s en oud-profvoetballers opgetrommeld. Bondscoach Piet den Boer had zijn ‘Special Devils’ meegebracht, de (pas recent opgerichte) Rode Duivels met een verstandelijke beperking. Om een overrompeling te voorkomen werd het aantal tickets beperkt tot 1.500. Die raakten zonder problemen allemaal verkocht.

Team Christophe versloeg Team Piet, Team Erik legde daarna Team Aster over de knie. In de kleine finale haalde Team Aster het van Team Piet. Team Christophe trok uiteindelijk aan het langste eind: het versloeg Team Erik met 4-2, na een owngoal, twee treffers van Guga Baúl en een penaltygoal van Davino Verhulst.

Kevin De Bruyne: “Na 25 jaar nog eens voetballen in Drongen”

Kevin De Bruyne werd nog maar pas voor de vierde keer kampioen met Manchester City. Hij werd bovendien verkozen tot beste speler in de Premier League in het afgelopen seizoen. Maar ‘onze’ blijft ondanks alle successen bovenal een bescheiden Drongenaar – en dus kwam hij met veel plezier (onaangekondigd!) al eens een kijkje nemen op het grootse evenement dat zijn naam draagt. Meer nog: hij trok een truitje van Team Aster aan en vermaakte het publiek met enkele opvallende invalbeurten.

“Het niveau lag iets lager dan ik gewend ben” lachte Kevin na afloop. “Maar ik denk dat de mensen het wel leuk vinden om mij na 25 jaar nog eens in Drongen te zien voetballen…”

Voorzitter Paul Naudts: “Amazing!”

Paul Naudts, de voorzitter van de vzw KDB Cup, liep de hele dag met een grote smile op zijn gezicht. Hij verwelkomde persoonlijk elk U15-team dat al naar de terreinen van KVE Drongen kwam afgezakt om te trainen. Tegelijk hield hij één oog op het veld met de BV’s… en natuurlijk op King Kev’. “Mooi weer, veel (schoon) volk, schitterend voetbal en een geweldige ambiance. We wilden graag iets speciaal doen om ons eerste lustrum – de 5de editie – te vieren. Wel: dat is gelukt. In één woord ‘amazing’!”

Erik Van Looy: “Hollywoodsterren kunnen niet op tegen KDB”

Erik Van Looy (60) stopte twee weken geleden definitief met voetballen. Op de KDB Cup ontdekte hij al een nieuwe passie: coaching. “Ik moest noodgedwongen stoppen maar ik heb vandaag voor het eerst mijn team gecoacht en dat vond ik wel leuk. Mijn allereerste beslissing als coach: mezelf uit de ploeg zetten.” Van Looy liep trouwens op wolkjes, om een heel bijzondere reden. “Ik heb Harrison Ford ontmoet, Tom Cruise, Nicole Kidman, noem maar op, maar ik heb vandaag Kevin De Bruyne een hand mogen geven en even met hem kunnen praten. Daar kunnen die Hollywoodsterren niet tegenop. Ik kende de KDB Cup maar ik was er nog nooit eerder geraakt. Prachtig initiatief, chapeau voor de organisatie en de vele vrijwilligers.”

Na afloop van het BV-tornooi zette DJ Neon (‘huis-DJ’ van KAA Gent en gekend van o.a. Tomorrowland) de Open Air Party in vuur en vlam. Het perfecte orgelpunt van de prelude van wat zonder twijfel een memorabele editie van de KDB Cup wordt.