fbpx

Eerste deelnemers KDB Cup 2023 zijn bekend

De eerste deelnemers aan de zesde editie van de KDB Cup 2023 (10 en 11 juni) zijn bekend. Barcelona komt terug naar Drongen om zijn titel van 2022 te verlengen. Na 2016 (vierde), 2017 (eindwinnaar) en 2019 (vijfde) lijken de Catalanen ook nu weer vastbesloten om hun status van favoriet waar te maken. Een nieuwe clásico als eindduel behoort tot de mogelijkheden, want Real Madrid liet voorzitter Paul Naudts en toernooileider Jeroen Verhille weten dat ze – na hun tweede plaats tijdens hun tweede deelname in de jubileumeditie vorig jaar – uiteraard ook hoge ambities koesteren.

Rekordmeister Bayern München zal na de eerdere aanwezigheid van Bayer Leverkusen (2016) en Borussia Dortmund (2018 en 2022) voor de tweede keer de Duitse eer hoog houden. In 2019 eindigde de Beierse grootmacht als zesde, een prestatie die niet past bij hun prestige en verwachtingen. Manchester City is naast publiekstrekker ook een hyperambitieuze ploeg die sterkhouder en aanvoerder Kevin De Bruyne wil overtuigen met een mooi eindresultaat. De Cityzens eindigden in 2018 vierde, een jaar later slechts elfde, maar vorig jaar wel knap vierde.

België vaardigt met Club Brugge en KAA Gent twee ploegen af, die allebei vanaf het begin op de KDB Cup aanwezig waren. De West-Vlamingen eindigden bij de eerste kennismaking derde, hun beste eindresultaat ooit. Vorig seizoen werd blauw-zwart vijfde. De Buffalo’s haalden die vijfde plaats in 2017, maar ontgoochelden in 2022: hun kampioenenploeg werd slechts tiende.

PSG vertegenwoordigt Frankrijk en zakt voor de vijfde maal af naar het Keiskantcomplex. De ploeg uit de hoofdstad geraakte in het verleden nooit hoger dan de zevende plek (2022), na hun eerdere elfde (2017 en 2018) en negende (2019) plaats.

Tot slot: ook de sympathieke Denen van Odense BK komen opnieuw. In 2016 en 2017 geraakten ze telkens niet verder dan een tiende stek. Onder het motto ‘derde keer, goede keer’ beloofden de eilandbewoners een hogere eindrangschikking in 2018. Ze hielden woord met een derde plaats.