fbpx

Vier laatste teams KDB Cup 2023 worden vrijgegeven

Eerder raakte bekend dat Barcelona, Real Madrid, KAA Gent, Club Brugge, Manchester City, Bayern München, PSG en Odense BK van de partij zullen zijn op de zesde editie van de KDB Cup 2023 (10 en 11 juni) in Drongen.

Het Nederlandse Ajax hoeven we eigenlijk niet echt voor te stellen. De Amsterdamse grootmacht is  en blijft, ook al door de band met wijlen Johan Cruijff, een talentenfabriek. In 2022 kwamen ze voor het eerst naar de KDB Cup, waarbij de coach en spelertjes onder de indruk geraakten van het hoge niveau en de professionele omkadering. De kennismaking eindigde toen op een zesde plaats, maar met Emre Ünüvar telden ze wel de topschutter van het toernooi in hun rangen. Meteen zegden ze toe voor deelname dit jaar.

Met RB Leipzig krijgen we een nieuwe naam. Energie zullen ze sowieso uitstralen, hopelijk kunnen ze ook gevleugeld en attractief spel op de mat leggen. De Duitsers – als club pas opgericht in 2009 – proberen sinds de promotie naar de Bundesliga in het seizoen 2016/17 de kloof met de gevestigde namen genre Bayern München, Bayer Leverkusen of Borussia Dortmund te dichten.

Mamelodi Sundowns, zo klinkt de exotische naam van de ploeg die vanuit Zuid-Afrika zal neerstrijken in het Gentse. Hun uitvalsbasis ligt in Pretoria. En mogelijks is een leuk gesprek haalbaar, want met ‘die vriendelijke taal’ (Zuid-Afrikaans) zijn er veel vertrouwde woorden ten opzichte van het Nederlands. We zijn benieuwd welke sportieve en tactische varianten ze zullen opwerpen tegenover voor hen onbekende tegenstanders.

Van SE Palmeiras verwachten we dan weer een portie sambavoetbal, zoals het echte Brazilianen betaamt. De Zuid-Amerikanen uit São Paulo, die als bijnaam de groene parkieten hebben, kunnen uitpakken met een mooi palmares. Elf titels en vier bekers, daarmee mag je wel eens pronken. Gabriel Jesus, sinds afgelopen zomer onder contract bij Arsenal nadat de spits in 2017 van Palmeiras verhuisde naar Manchester City, is een mooi voorbeeld van de uitstekende jeugdopleiding bij de Periquito Verde.