fbpx

Team Aster en Team Christophe bekampen elkaar opnieuw tijdens BV-wedstrijd

De kogel is door de kerk. Na een heus BV-toernooi met vier deelnemers vorig jaar ter gelegenheid van de vijfde jubileumeditie van de KDB Cup, dat voor 1.500 fans met 4-2 glansrijk werd gewonnen door Team Christophe tegenover een ploeg die werd samengesteld door ‘Slimste Mens’ Erik Van Looy, keren we terug naar het oorspronkelijke opzet.

Op vrijdag 9 juni zijn het Aster Nzeyimana en Christophe Stienlet die als aanvoerders met aftrap om 19 uur op het hoofdveld van derde amateurklasser KVE Drongen onder elkaar zullen uitmaken wie een jaar lang mag pronken met de titel van ‘Beste Vriendengroep en Leukste Sympathisanten’ van het internationale U15-jeugdtoernooi dat werd vernoemd naar Kevin De Bruyne.

In het verleden kwam er op die manier schoon volk qua showbizzsterren en oud-internationals afgezakt naar de Sint-Gerolfstraat in Drongen, waarbij enkelen onder hen aantoonden dat ze behoorlijk goed tegen de bal trappen. We denken daarbij spontaan aan Viktor en Marie Verhulst, Kobe Ilsen, Niels Destadsbader, Mathieu Terryn, Guga Baúl, Andy Peelman, Rik Verheye, Kevin Janssens, Michiel Callebaut en Celine Dept maar ook de doelmannen Matteo Simoni en Jeremy Vandoorne.

Bedoeling van dit gebeuren is een avond vol fun, die wordt afgesloten door een Open Air Party met muziek van DJ Neon (Tomorrowland). De organisatie van de KDB Cup kon vorig jaar de opbrengst van de inkomkaarten, die bijna 4.000 euro bedroeg,  schenken aan de vzw Akibu (www.akibu.org). Een initiatief door de ouders van Aster Nzeyimana, waarbij ze in het noorden van Burundi in Rubuga onder andere een gezondheidscentrum bouwen.

Ditmaal is de vzw Komok (www.komok.be) aan de beurt. Een organisatie die werd opgericht door doelman Davino Verhulst (Antwerp) en Christophe Stienlet, waarbij de ondertitel ‘Ouders Ondersteunen Kinderen Met Kanker’ voldoende duidelijkheid verschaft. Alles gebeurt in samenwerking met Kinkerkankerfonds Leuven.

De deuren gaan open om 18 uur, tickets kosten 7 euro en kunnen worden besteld via de website van Eventbrite op www.eventbrite.com. Aarzel niet, want het aantal plaatsen is beperkt.