fbpx

KDB Cup gaat wereldwijd in 2023

Het beste jeugdtornooi van de hele wereld:

Toen Kevin De Bruyne vorig jaar tijdens de Ballon d’Or-ceremonie zijn trofee als derde beste speler ter wereld kreeg, won Gavi van Barcelona de Golden Boy Award als grootste Europese voetbaltalent onder 21 jaar. Er bestaat dan ook een bijzondere link tussen de twee: ook Gavi is een van de sterren die schitterden op de Kevin De Bruyne Cup, het internationale U15-jeugdtornooi, naast spelers zoals Jamal Musiala, Gonçalo Ramos, Charles De Ketelaere en Eric García, om er maar enkele te noemen.

Volgens scouts van Roc Nation Sports International heeft het tornooi waar Kevin De Bruyne zich sterk aan verbindt, net voor de zesde versie en na vijf succesvolle edities definitief naam gemaakt als ‘beste jeugdtornooi van de hele wereld’.

 

KDB Cup gaat naar de hele wereld:
In 2023 gaat de KDB Cup echt mondiaal, met de allereerste deelname van twee niet-Europese teams: Mamelodi Sundowns en Palmeiras. “Toen ik zelf jeugdtornooien speelde, voetbalde ik nooit tegen ploegen van buiten Europa. Dat er nu een team uit Brazilië naar Drongen komt is dus toch speciaal. Ik kijk er naar uit hen te zien spelen”, zegt Kevin De Bruyne. Misschien daagt zijn ex-ploegmaat Gabriel Jesus (Arsenal) wel op. “Ik weet dat Gabby daar gespeeld heeft… misschien moet ik hem een berichtje sturen”.

Voor de jongens van Mamelodi Sundowns worden het zelfs hun eerste wedstrijden buiten Zuid-Afrika. “Het wordt ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring voor die gasten, niet alleen om te spelen tegen andere ploegen, maar ook om een ander stuk van de wereld te zien”, zegt De Bruyne. Ze treden aan tegen een mix van wereldtoppers, Belgische en Europese topteams. Ook Barcelona, Real Madrid, Bayern München, Odense Boldklub, RB Leipzig, Manchester City, Ajax, PSG, KAA Gent en Club Brugge staan dit jaar op de affiche.

Terwijl zijn tornooi wereldwijd gaat, is De Bruyne blij te zien dat ook Belgische clubs nog altijd de kans krijgen om deel te nemen. “Ik wil jonge Belgen op het tornooi. Spelen tegen internationale topclubs is goed voor hun ontwikkeling. Bovendien zijn er altijd wel enkele Belgische teams die het ook echt goed doen. Een goeie zaak dus.” KDB coachte een tijdlang de U14 van Manchester City tijdens zijn trainersopleiding. Sommige van die spelers zag hij vorig jaar aan het werk op zijn tornooi. “Ze behaalden het beste resultaat ooit. Misschien lag dat wel aan die coaching”, grapt hij.

 

Powered by Veo:

Veo fungeert als hoofdsponsor van de KDB Cup. Veo zorgt zowel voor videobeelden en wedstrijdstatistieken voor clubs, als voor livestreams van het tornooi voor vrienden, familie en fans op de Veo Live App. De samenwerking tussen de KDB Cup en Veo kwam tot stand dankzij Roc Nation Sports International. De resultaten mogen alvast gezien worden. Meer dan 50.000 kijkers uit meer dan 104 landen volgden het tornooi vorig jaar op Veo Live, om de volgende generatie sterren aan het werk te zien. “Het is geweldig om zowel de videoanalyses te hebben voor trainers en spelers, als de livebeelden voor de mensen die niet zomaar naar ons land kunnen reizen”, besluit Kevin De Bruyne. “Zoals gezegd: ik kijk er ook zelf naar uit. Het wordt echt opnieuw een bijzonder hoogstaand tornooi!”

Volg hier de loting (Veo’s IG Post)

Volg @veocamera in de aanloop naar de KDB Cup en kijk op 10 en 11 juni live naar een gratis voorproefje van de Champions League.