fbpx

Team Stienlet wint BV-wedstrijd KDB Cup 2023

Team Stienlet heeft de BV-wedstrijd op de Kevin De Bruyne Cup 2023 gewonnen. De vaste stadionomroeper van de Rode Duivels en zijn kompanen versloegen het team van Aster Nzeyimana met forfaitcijfers. Ongeveer duizend toeschouwers genoten van de kunsten van de showbizzvedetten en oude voetbalgloriën. Morgen om 9.30 uur start de 6de editie van het internationale U15-tornooi met onder andere Manchester City, Real Madrid en Bayern München, en voor het eerst ook twee teams van buiten Europa: Mamelodi Sundowns (Zuid-Afrika) en Palmeiras SE (Brazilië)

Het was heet op én naast het kunstgras van KVE Drongen op vrijdagavond 9 juni, aan de vooravond van de KDB Cup. Bij de aftrap (gegeven door onze Olympische medaillewinnaar Bashir Abdi) rond 19.30 uur wees het kwik nog altijd 29 graden aan. Teamcaptains Aster Nzeyimana en Christophe Stienlet verzamelden een hele reeks Bekende Vlamingen uit de showbizz en de voetbalwereld, zoals Kevin Janssens, Mathieu Terryn, Kobe Ilsen, Davino Verhulst en Mike Verstraeten. Ook burgemeester Mathias De Clercq trok na lange tijd nog eens de voetbalschoenen aan. Allemaal werkten ze zich in het zweet voor eer en glorie.

De wedstrijd bleef lang gesloten (daar zat het weer ongetwijfeld voor veel tussen) tot Kenneth Vanbaeden na zo’n 25 minuten de score opende voor Team Stienlet. Halfweg de tweede helft ging het plots snel: Tim ‘Timtation’ Wauters bracht Team Stienlet 2-0 voor, net daarna deed Bram Van Eerstvelde daar nog eentje bovenop. De veer leek gebroken bij Team Aster. Kort voor het eind legden Kenneth Vanbaeden en Martijn Debbaut de 5-0-eindstand vast.

De wedstrijd werd overigens perfect in goeie banen geleid door een volledig vrouwelijk scheidsrechterlijk trio: Viki De Cremer, Shauni Depruyst en Irmgard Van Meirvenne.

Christophe Stienlet: “Te zware cijfers”

Zelfs in de euforie van de overwinning toonde teamcaptain Christophe Stienlet zich een galante winnaar. “Ik moet het zeggen zoals het is: de cijfers zijn overdreven. 2-0 was een juistere uitslag geweest. Ik vond Team Aster beter dan vorig jaar. Ze hadden pech bij de afwerking, wij hadden ook meer wisselspelers. Maar vooral: onze doelman Jeremy Vandoorne was niet te kloppen. Hij is voor mij de man van de match, dat zegt genoeg. Maar voor alle duidelijkheid: we hebben wél verdiend gewonnen” besloot Stienlet met een knipoog.

Voorzitter Paul Naudts: “Tevreden over opkomst”

Paul Naudts, de voorzitter van de vzw KDB Cup, was best tevreden over de prelude van de zesde editie van de KDB Cup. “Er heerst een gezellige sfeer en de mensen zagen een mooie BV-wedstrijd, mét inzet. Ik ben ook best tevreden over de opkomst. Door het WK in Qatar deze winter, en de lange nationale competitie, konden we niet anders dan midden de examenperiode organiseren (de volgende editie vindt plaats op 1 & 2 juni 2024, nvdr). Het is bovendien erg warm en de mensen weten dat Kevin zelf er sowieso niet kan zijn. Maar ondanks dat is er veel volk, dit doet mij dan ook enorm veel plezier.”

Over de KDB Cup zelf is de voorzitter gerust. “Ik heb al wat ploegen zien trainen: het wordt zonder twijfel opnieuw een sportief hoogstaand tornooi. Ik heb in het bijzonder de twee teams van buiten Europa in de gaten gehouden. Palmeiras SE (Brazilië) liet een heel sterke indruk na. Mamelodi Sundowns (Zuid-Afrika) lijkt me technisch sterk, maar zal misschien qua fysieke kracht wat te kort komen. Ik ben in elk geval zeer benieuwd. Hoe dan ook: de spelers en staf van beide teams zijn superblij hier te zijn… en wij evenzeer.”

Na afloop van de BV-wedstrijd mochten de U15 van KVE Drongen nog aan de bak tegen de U14 van KMSK Deinze. Daarna trok DJ Neon (‘huis-DJ’ van KAA Gent en gekend van o.a. Tomorrowland) de Open Air Party op gang. Het bleef tot middernacht gezellig druk in en rond de kantine van KVE Drongen.

De opbrengst van de avond gaat zoals steeds naar een goed doel. Dit jaar is dat Komok, een vzw die ouders van jonge kankerpatiënten helpt, opgericht onder impuls van Davino Verhulst nadat in oktober 2015 bij zijn toen tien maanden oude dochtertje kanker werd vastgesteld.