fbpx

U15 KVE Drongen verliezen eervol tegen U14 KMSK Deinze: “Trots op de jongens”

Na de BV-wedstrijd op vrijdagavond 9 juni 2023, de dag voor de zesde editie van de KDB Cup, mochten de U15 van thuisploeg KVE Drongen nog de (kunstgras)wei in tegen de U14 van KMSK Deinze. De Drongense younsters verloren met 2-6, maar desondanks toonde coach Michaël Meirlaen zich fier op de prestatie van zijn spelers.

“We speelden vaak met jongens tussen de lijnen die niet gewend zijn met elkaar te voetballen. Dan ontbreekt het aan automatismen. Tóch verliepen de eerste twee kwarts gelijkopgaand, tegen een Elite B-ploeg is dat niet evident. In het derde kwart schakelde ik om van een 4-3-3 naar een 3-4-3-opstelling. We gingen dus aanvallender spelen, namen meer risico en betaalden dat cash. Toen we in het vierde kwart opnieuw 4-3-3 speelden, slikten we geen tegendoelpunt meer. Zo’n dingen leer je dus uit wedstrijden zoals deze. Maar minstens even belangrijk: de jongens hebben genoten van het feit dat ze op de KDB Cup mochten spelen voor zo veel volk. Ik ben fier op hen.”