fbpx

Fantastische openingsdag van KDB Cup 2024

Deel één van de Kevin De Bruyne Cup 2024 zit er alweer op. We blikken terug op een zeer aangename openingsdag in een full house (volle parking!) met felbevochten wedstrijden. Ondertussen staan ook de halve finales vast. Je ontdekt ze hier verder in het artikel.

Bijna 5.000 supporters op post
De zon bleek vandaag weinig zin te hebben om van de partij te zijn, maar dat bederfde de sfeer allerminst. Ook door regen en wind trokken de toeschouwers talrijk naar onze Pitches om de (inter)nationale voetbalhelden van morgen te bewonderen. Bijna 5.000 supporters zagen in het minder goede weer geen spelbreker en werden absoluut verwend door de deelnemende ploegen.

Felle strijd in groepsfase
Met de supporters dus talrijk op post, hadden de spelers een extra motivator om alles uit de kast te halen in de groepsfase van de KDB Cup. We kregen enkele spannende partijen voorgeschoteld, startend met twee zenuwslopende penaltyreeksen.

De dag opende met Belgisch succes, want RSC Anderlecht en Club Brugge trokken aan het langste eind tegen respectievelijk RB Leipzig en SE Palmeiras. Club en Palmeiras zorgden met hun 16 strafschoppen zelfs voor de langste strafschoppenreeks uit de geschiedenis van de KDB Cup.

Een sterk Manchester City
“Goed begonnen is half gewonnen”, zeggen ze vaak, maar dat bleek voor RSCA en Club minder het geval. Ze delfden later die dag het onderspit tegen beide ploegen uit Manchester. Vooral City toonde zich nadrukkelijk in hun eerste wedstrijd en trokken die lijn door.

Aangezien Leipzig en Palmeiras hun tweede wedstrijd wonnen, eindigden Anderlecht (Group A) en Club Brugge (Group B) uiteindelijk laatste in hun poule. In Group A gingen Man City en Leipzig door naar de kwartfinales. In Group B ging die eer naar Man United en Palmeiras.

Belgisch getinte halve finale
In Group C blonk titelhouder FC Barcelona uit met twee overwinningen: 0-1 tegen KAA Gent en 0-2 tegen nieuwkomer Glasgow Rangers. Het rechtstreekse duel bleek de doorslaggevende factor voor de eindstand. Daarin toonden de locals van Gent zich de sterkste.

Door hun 2-1 overwinning streden ze in de late namiddag voor een plek in de halve finale. Tegen de Nederlanders van PSV, die een sterke indruk nalieten, trokken ze de zege over de streep en staan ze zondag in de halve finale.
In Group D ten slotte was PSV heer en meester, maar kon ook KRC Genk de kwalificatie afdwingen. Ze wonnen hun wedstrijd tegen Chelsea FC, dat eindigde met 0 punten.. Om de halve finales te bereiken, moest Genk afrekenen met Barça, en dat deed het. In een zeer spannende wedstrijd kwamen ze vijf minuten voor tijd op voorsprong. Het delirium bleek nabij, tot Barcelona in de laatste minuut nog gelijk maakte. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen, waarbij de Genkse goalie zich tot absolute held kroonde.

Fantastic Futbalista’s!
De toppers bij de U15 waren niet de enige voetbalsterren die in actie kwamen vandaag. Bij de KDB Cup zetten we namelijk graag ook het meisjesvoetbal in de kijker. Daarom was er over de middag het eerste Mini-Futbalista tornooi. Vier Belgische U16-teams namen het tegen elkaar op: KVE Drongen, Essevee, JV De Pinte en KAA Gent Ladies. Ontdek enkele van hun fantastische goals via onze Instagram-pagina.

Kevin is coming! Ready for Day Two?
Zondag = finaledag! Maar vooral ook de dag dat we bezoek krijgen van onze eigenste Kevin De Bruyne. Hij neemt graag wat tijd vrij om langs te komen, de supporters te groeten en wat wedstrijden te bekijken. Inspireert zijn bezoek Manchester City om na hun kwartfinale-zege tegen Manchester United ook scalp van Genk te nemen en eventueel Gent of Palmeiras in de finale. We beleven het morgen, want sporters beleven meer!

Tombola
Er is gisteren nog één prijs, een voetbalshirt van Rangers FC, niet afgehaald. Het winnende nummer is 99! Deze kan afgehaald worden in de tent secretariaat tussen de twee voetbalvelden. (pitch 1 & 2)