fbpx

Poules 5e editie Kevin De Bruyne geloot

Loting 5e editie Kevin De Bruyne Cup bekend

Met een jaartje vertraging vormen de terreinen van de Oost-Vlaamse eersteprovincialer KVE Drongen op zaterdag 14 en zondag 15 augustus 2021 het decor voor de jubileumverjaardag van de KDB Cup. Een verzameling van (inter)nationale topclubs vaardigen – eenmalig – hun U16-teams af, omdat de coronapandemie er voor zorgde dat het oorspronkelijk plan van 30 en 31 mei 2020 met U15-ploegen niet kon doorgaan.

Chelsea FC, de winnaar van 2019, ontbreekt op de affiche. Maar finalist KRC Genk tekent opnieuw present, terwijl er met FC Porto, Lille OSC, Juventus en Borussia Mönchengladbach wel complete nieuwkomers aan de deelnemerslijst werden toegevoegd.

Herwig De Bruyne, de vader van Kevin, voerde ondertussen samen met zijn kleinzonen Mason Milian en Rome de loting uit. Uit de bokalen en kokertjes kwamen volgende poules tot stand.

Groep A:

Lille OSC (Fra)

PSV (Ned)

RSC Anderlecht (Bel)

Groep B:

FC Porto (Por)

Borussia Mönchengladbach (Dui)

Club Brugge (Bel)

Groep C:

Juventus (Ita)

Odense BK (Den)

KRC Genk (Bel)

Groep D:

FC Zenit (Rus)

Borussia Dortmund (Dui)

KAA Gent