fbpx

De Kevin De Bruyne Cup 2021 wordt geannuleerd !

Na de annulatie in 2020 wegens de coronapandemie nam de Raad van Bestuur van de VZW KDB opnieuw – en dit in het belang van de gezondheid van iedereen – de beslissing om de Kevin De Bruyne Cup (voorzien voor 14 en 15 augustus aanstaande) te annuleren. Ook de Suwie Cup en de Galamatch op vrijdag 13 augustus tussen RSCA Ladies en TSG 1899 Hoffenheim worden afgelast.

 

De organisatoren hebben deze drastische beslissingen genomen op basis van :

–        – Het stijgend aantal besmettingen en ziekenhuisopnames in eigen land.

–        – Bepaalde landen (en zones) in Europa die rood kleuren, waardoor de kans bestaat dat deelnemende teams uit die landen of zones niet in de mogelijkheid verkeren om te reizen.

–        – De organisatie had voorzien een Covid-vrije KDB Cup te organiseren, via controle van het vaccinatiepaspoort. Indien men niet zou voldoen aan de voorwaarden om coronavrij de  KDB Cup bij te wonen, te voorzien in gratis antigeentesten. Deze sneltesten zijn nu verboden door de regering. Ze dienen te worden vervangen door PCR-testen, die ten laatste 72 uur voordien zijn afgenomen en een negatief resultaat geven. Wij willen als organisatie de toeschouwers (waarbij veel jongeren en ook volwassenen die nog niet volledig zullen zijn gevaccineerd ) niet op extra kosten jagen.

–        We het als een morele plicht beschouwen in eerste instantie te zorgen voor de gezondheid van de deelnemende teams, onze honderden vrijwilligers en de duizenden toeschouwers.

De VZW KDB zal zo snel als mogelijk alle reeds bestelde tickets integraal terugbetalen.

Wij betreuren ten zeerste dat we, net als in 2020, opnieuw de KDB Cup en de randactiviteiten onder deze omstandigheden moeten schrappen. Maar we geven iedereen alvast afspraak op 28 en 29 mei 2022, voor de 5eeditie van de KDB Cup. Noteer deze data alvast in uw agenda !