fbpx

Vijfde editie KDB Cup lokt weer Europese topteams naar Drongen

Een parade aan jong internationaal voetbaltalent wordt verwacht op 28 en 29 mei 2022 op de terreinen van de Oost-Vlaamse eersteprovincialer KVE Drongen, waar de jubileumversie van de KDB Cup wordt gehouden. Een speciaal evenement voor spelers U15, een leeftijdscategorie waar Kevin De Bruyne met plezier op terugblikt en waarvan de eerste editie in 2016 werd gehouden. Toen kroonde het Portugese Benfica SL zich tot winnaar, in de jaren er op gevolgd door respectievelijk het Spaanse Barcelona, RSC Anderlecht en het Engelse Chelsea.

Het coronavirus hield ons tweemaal tegen. We koesteren ditmaal opnieuw de hoop dat 2022 ons beter gezind blijkt voor een uniek voetbal- en familiegebeuren. Met plezier kunnen we dan ook aankondigen dat de namen van de deelnemende teams bekend zijn. Aan Belgische zijde kunnen we rekenen op de aanwezigheid van RSC Anderlecht, Club Brugge, KRC Genk en KAA Gent. Vanuit Nederland komt meervoudig kampioen Ajax (na eerder AZ, Feyenoord en PSV) voor het eerst als vertegenwoordiger van boven de Moerdijk naar het Keiskantcomplex.

FC Barcelona is al voor de vierde keer van de partij en kent de kwalitatieve vereisten van de KDB Cup. Het prikkelde de concurrenten van Real Madrid zodanig, dat er een Clásico zelfs mogelijk wordt eind mei op Belgische voetbalvelden in het Gentse. Lille LOSC vormt dan weer een nieuwkomer uit Frankrijk, maar krijgt het gezelschap van PSG (vierde deelname) om de eer van onze zuiderburen hoog te houden. Borussia Dortmund, werkgever van onze landgenoten Thomas Meunier, Axel Witsel en Thorgan Hazard, werd in 2018 achtste en lijkt vastbesloten ditmaal heel wat beter te presteren.

Afsluiten doen we met de ploegen uit Engeland. Manchester City wil het principe hanteren van ‘derde keer, goede keer’ om een gooi te doen naar de eindzege, maar houdt best ook rekening met de kracht van Chelsea FC. De Londenaars lijken er sterk op gebrand om hun titel te verlengen.

Een leuke en veelbelovende affiche, in combinatie met de nodige ‘fun’elementen, wordt dit een ideale uitstap voor alle mensen die van topsport houden en kennis kunnen maken met enkele toekomstige voetbalidolen.