fbpx

Kevin De Bruyne lootte voor de jubileumeditie van zijn KDB Cup

Tussen zijn drukke speel- en werkschema door maakte de ondertussen dertigjarige draaischijf van de Citizens in woonplaats Manchester tijd voor de loting van de 5e KDB Cup, het vermaarde internationaal U15-toernooi dat op 28 en 29 mei plaatsvindt op de terreinen van de Oost-Vlaamse eersteprovincialer KVE Drongen.

Twee van de huidige halve finalisten in de Champions League (Real Madrid en Manchester City) sturen tot tevredenheid van hun managers Carlo Ancelotti en Pep Guardiola hun grootste jeugdtalenten naar het Keiskantcomplex, waar een opvolger wordt gezocht voor Chelsea, de laatste winnaar van het prestigieuze evenement in 2019.
Een mooi deelnemersveld werd samengebracht, met ploegen vanuit de vier Europese topcompetities (Engeland, Spanje, Duitsland en Frankrijk) naast Nederlandse en de traditionele Belgische vertegenwoordigers. De loting door KDB himself leverde volgende mooie en hoogstwaarschijnlijk spectaculaire affiches op.

Groep A:
Chelsea (ENG)
Ajax (NED)
Club Brugge (BEL)

Groep B:
Manchester City (ENG)
Borussia Dortmund (GER)
KRC Genk (BEL)

Groep C:
Barcelona (ESP)
Lille OSC (FRA)
KAA Gent (BEL)

Groep D:
Real Madrid (ESP)
PSG (FRA)
RSC Anderlecht (BEL)

De aftrap bij de prestigieuze openingsduels Chelsea-Ajax en Manchester City-Borussia Dortmund wordt gegeven om 9.30 uur op zaterdag 28 mei. Wie topvoetbal wil aanschouwen, zal samen met de (voetbal)scouts op tijd moeten zijn.

Ben je nog niet helemaal opgewarmd? Zo ging het er in 2019 aan toe: