fbpx

Showbizzsterren en voetballegendes op vooropening feesteditie KDB Cup

Op vrijdag 27 mei 2022, de dag voor de vijfde editie van de Kevin De Bruyne Cup, zakken tientallen BV’s en oud-voetballers af naar de terreinen van KVE Drongen om elkaar voetballend te bekampen. Aanvoerders Aster Nzeyimana, Erik Van Looy, Christophe Stienlet en Piet den Boer sturen elk een schitterend elftal de wei in. De eerste wedstrijd start om 15 uur, de finale is om 18 uur gepland. Na afloop start een Open Air Party met DJ Neon.

Op zaterdag 28 en zondag 29 mei 2022 vindt de vijfde editie van de KDB Cup plaats. Een feesteditie, en dus mag het iets meer zijn, zeker na de afgelastingen door corona in 2020 en 2021. Op vrijdag 27 mei (voor heel veel mensen een brugdag na Hemelvaart op donderdag) organiseert de vzw KDB Cup daarom voor het eerst een BV-tornooi.

Aanvoerders Aster Nzeyimana, Erik Van Looy en Christophe Stienlet strikten heel veel mooie namen. Tekenen al zeker present: Joris Brys, Viktor Verhulst, Davino Verhulst, Andy Peelman, Jeremy Vandoorne, Michiel Callebaut, Guga Baúl, Kevin Janssens, Pedro Elias, Imke Courtois, Steven Defour, Filip Joos, Sam Kerkhofs, Maarten Breckx, Frank Boeckx, Jonas De Roeck, Bart Goor, Mo Messoudi en Rudi Smidts.

Bondscoach Piet den Boer brengt zijn Special Devils, de nationale voetbalploeg voor mensen met een verstandelijke beperking (opgericht in 2019), naar Drongen.

Om 15 uur speelt Team Christophe tegen Team Erik. Om 16 uur kruisen Team Aster en Team Piet de degens. De kleine finale is om 17 uur, de finale om 18 uur.

’t Zal gebeurd zijn: Erik Van Looy neemt afscheid in Drongen

Erik Van Looy (net 60 geworden) stopt definitief met voetballen. De succesregisseur en -televisiepresentator, notoir Antwerpsupporter en sinds 1981 voetballer bij het Antwerpse SK Muggenberg, eindigt in schoonheid, als aanvoerder van Team Erik aan de vooravond van de KDB Cup. Benieuwd of hij zijn elftal nog één keer op sleeptouw kan nemen om afscheid te nemen met tornooiwinst…

Open Air Party met DJ Neon

Na afloop van het BV-tornooi neemt DJ Neon het feestje over. De huis-DJ van KAA Gent, uiteraard ook gekend van onder andere Tomorrowland en sets overal ter wereld, draait tot 22 uur op de Open Air Party, ook op de terreinen van KVE Drongen.

Tickets voor het BV-tornooi & de afterparty kosten 5 euro. TICKETS ENKEL IN VOORVERKOOP en ONLINE te koop via deze link.

De verkoop van tickets werd door de lokale veiligheidsdiensten aanbevolen opdat het aantal aanwezigen beperkt zou blijven. De opbrengst gaat integraal naar de vzw Akibu, een initiatief van de ouders van Aster Nzeyimana. Zij willen in de toekomst een gezondheidscentrum bouwen in de Burundese geboortestreek van zijn papa.