fbpx

GU15 KVE tonen zich sterker dan U16 van KAA Gent Ladies

Na hun Drongense leeftijdsgenoten van het provinciale team (gisteren tegen de U14 van KAA Gent) kregen ook de Gewestelijke U15 van KVE Drongen een aardig toemaatje na een lang seizoen. Zij mochten, als slotstuk van dag 1 van de KDB Cup, de wei in tegen… de U16 KAA Gent Ladies. Een bijzonder ‘interseksueel’ treffen.

Bij beide teams was er duidelijk veel zin om te schitteren op het jeugdtoernooi van hun idool Kevin De Bruyne. KVE Drongen beschikte over 31 spelers, de KAA Gent Ladies beslisten om 21 meisjes speeltijd te geven. Onder een stralend zonnetje werd om 19.15 uur de aftrap gegeven voor een goed gevulde hoofdtribune, waarbij veel familieleden maar ook de talrijk opgekomen sympathisanten zich duidelijk lieten horen.

Uiteindelijk werd het na 4 x 20 minuten een forfaitscore voor KVE Drongen, dat een vliegende start zag bekroond met een snelle voorsprong tegen de jongste speelsters van de KAA Gent Ladies. Even opvallend was dat beide ploegen technisch verzorgd combinatievoetbal brachten.

KVE Drongen-trainer Yannick Deraedt was dan ook een tevreden man na afloop. ‘Dit mooie resultaat is een leuke afsluiter van een prachtig seizoen’, klonk het. ‘Samen met Andy Passchyn slaagden we er de afgelopen maanden in de spelers niet enkel individueel maar vooral collectief beter te maken. Dat we hier alweer meer dan dertig jongens hadden, was de bevestiging van de grote aanwezigheid op onze trainingen en de leergierigheid van onze jonge voetballertjes. Volgend jaar, als we overschakelen naar interprovinciaal voetbal, zullen ze opnieuw mooie uitdagingen voorgeschoteld krijgen.’