fbpx

KDB Cup schenkt bijna 4.000 euro aan de VZW Akibu

Niks dan stralende gezichten op het zonovergoten Keiskantcomplex in Drongen, want VRT-gezicht Aster Nzeyimana zakte samen met zijn ouders af naar de terreinen van kersvers nationaler KVE. Een primeur, net zoals het gegeven dat KDB Cupvoorzitter Paul Naudts de familie Nzeyimana kon verblijden met heuglijk nieuws.

In overleg met de andere aanvoerders Christophe Stienlet, Erik Van Looy en Piet den Boer was immers afgesproken dat de opbrengsten van het BV-toernooi, dat op vrijdag 27 mei werd gehouden als begin van de driedaagse ter gelegenheid van de vijfjarige jubileumeditie, zouden gaan naar een te kiezen goede doel. Unaniem viel de keuze op de vzw Akibu (www.akibu.org), waar in het noorden van Burundi de ouders van Aster Nzeyimana in Rubuga een gezondheidscentrum bouwen.

‘De KDB Cup is meer dan enkel een jeugdtoernooi voor de beste talenten uit Europa’, verklaart Paul Naudts. ‘Naast onze aandacht voor het G-voetbal wilden we ook onze belofte richting vzw Akibu en Aster nakomen. Het integrale bedrag van 3.900, 80 euro zal dus worden gestort op de rekening van vzw Akibu.’

Een grote glimlach toverde dit gebaar op het gezicht van Aster Nzeyimana en zijn ouders. ‘We zijn echt superblij met dit bedrag’, beweert de ex-jeugdspeler van Eendracht Zele en Eendracht Aalst. ‘ik kan niet genoeg benadrukken wat een verschil deze som maakt voor de vzw. In die provincie, waar mijn papa vandaan komt, daar is geen water, amper elektriciteit en geen basisgezondheidsvoorziening. De mensen zijn daar heel arm. Met dit geld kunnen we echt weer wel de noodzakelijke volgende stappen realiseren.’