fbpx

Hele wereld kijkt mee op 1 en 2 juni

De zevende editie van onze KDB Cup komt alsmaar dichterbij. Drongen wordt andermaal twee dagen lang een walhalla voor liefhebbers van puur en hoogstaand jeugdvoetbal. 

Wint FC Barcelona voor de derde keer op rij onze Cup, de vierde keer in totaal? Het kan zomaar. Of ook niet, want ook nu weer doen heel wat topteams mee. Vier Belgische clubs: KAA Gent, Club Brugge, KRC Genk en RSC Anderlecht. Zij deden het de voorbije edities goed. Anderlecht speelde bijvoorbeeld de finale in 2017 en in 2018, die het ook won. KRC Genk haalde in 2019 de finale. Toen won Chelsea FC, dat voor de vijfde keer meedoet. Voor het eerst krijgt Manchester City op Campus Keiskant het gezelschap van stadsgenoot Manchester United. Als ze mekaar treffen, krijgen we een heruitgave van de Engelse Cup Final, die op 25 mei plaatsvindt. Voor Manchester United wordt het de eerste deelname. 

Voorts is er ook een Nederlandse (PSV Eindhoven), een Schotse (Rangers FC) en een Duitse (RB Leipzig) kanshebber. SE Palmeiras zorgt dan weer voor een intercontinentale toets. De Brazilianen debuteerden vorig jaar en keren maar wat graag terug. De ex-club van onder meer Rivaldo en Roberto Carlos zorgde voor heel wat spektakel en pakte met erg aantrekkelijk voetbal de derde plaats. 

Enkele affiches om alvast naar uit te kijken in de groepsfase op zaterdag zijn; Manchester City – RSC Anderlecht in groep A, Manchester United – Club Brugge in groep B en FC Barcelona – KAA Gent in groep C. Op zaterdagmiddag is er de heruitgave van de finale van 2019, tussen Chelsea FC en KRC Genk. Dit zijn maar enkele voorbeelden, want alle duels beloven erg spannend te worden.

Is Kevin De Bruyne aanwezig?

Een vraag die bij heel wat fans sinds enkele weken telkens terugkeert is of Kevin De Bruyne aanwezig zal zijn. “Van de voorbije zes edities was hij er vier keer bij”, vertelde tornooidirecteur Carl De Clercq live in de tv-studio bij PlaySports op zondag 19 mei. “Hij was enkel afwezig door zijn eigen trouwfeest (2017) en toen hij de Champions League-finale speelde (2023).”

Nog even koffiedik kijken dus. Paul Naudts, initiatiefnemer en sinds jaar en dag onze tornooivoorzitter, voegde er in Het Nieuwsblad op 22 mei aan toe: “Eind deze week hopen we zekerheid te hebben.”

Afspraak op zaterdag 1 en zondag 2 juni. Heb je nog geen tickets?
Haast je naar Here. Het speelschema is Here beschikbaar.