fbpx

Van een Super Sunday gesproken!

Het zit er alweer op, deze editie van de KDB Cup. En wat voor een! Op zaterdag legde de regen al niets in de weg, maar met het bezoek van Kevin, een aanwezig zonnetje én de laatste rechte lijn tot de finale, kon de zondag gewoon niet mislopen. We blikken graag nog even terug.

Duizenden supporters op post

Het was koppen tellen op de tweede dag van KDB Cup 2024. De regen bleef uit en we kregen een fantastisch vervolg op een meer dan geslaagde zaterdag. We klokten uiteindelijk af op bijna 12.000 aanwezige supporters die onze jonge helden luidkeels kwamen aanmoedigen.

Tel daarbij nog eens de honderden enthousiaste vrijwilligers en we mogen spreken van een memorabele editie dit jaar. Absoluut een voetbalfeest voor jong en oud. Zo getuigt ook voorzitter en oprichter Paul: “We blikken terug op een geslaagd voetbalweekend met spannende matchen en een fantastische sfeer, zowel voor de spelers als voor de bezoekers. Dat de jongens hier de kans krijgen om tegen internationale teams te spelen is uniek.”

Stevige strijd tot het einde

Zondag bleek opnieuw een geweldige voetbaldag. Er was niets te merken van mindere motivatie bij de ploegen die in de Qualifiers en Play-Offs streden om plaatsen 5 tot 12. Elk van hen gaf steeds opnieuw het beste van zichzelf en streed tot de allerlaatste seconde. Alle resultaten kun je terugvinden bij Matches met telkens ook de link naar de VEO-opname van de wedstrijd.

Echte droomfinale

Na zaterdag bleven dus nog vier teams over die onderling zouden beslissen wie winnaar werd van de Kevin De Bruyne Cup 2024. In de halve finales klom Manchester City in de eerste helft tegen Racing Genk naar een 2-0 voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Gent daarentegen kon de Brazilianen van Palmeiras van zich afschudden met 0-1.

We kregen dus een gedroomde finale deze editie, met de huidige werkgever van Kevin De Bruyne die het opnam tegen zijn allereerste eliteploeg. In een zinderende en zonovergoten finale maakte Manchester City het verschil kort na de rust, 2-1. Voor het eerst mochten zij de trofee in de lucht steken en kregen die nota bene uit de handen van Kevin zelf!

Uitblinkers in de spotlight

Middenvelder Gianluca Okon, zoon van ex-Gouden Schoen Paul Okon, werd verkozen tot beste speler van het tornooi. De nummer 6 van Club Brugge vulde zijn centrale rol perfect in. Lucas Alvadaro van Manchester Citywas de beste doelman. Topschutter werd Floyd Samba van Manchester City, met 4 doelpunten in 4 wedstrijden. Manchester United won de Fairplay Prijs en ontving deze trofee uit handen van Bob Browaeys, directeur Sport van Voetbal Vlaanderen.

Foto’s, foto’s, foto’s

Onze fotografen zijn met krampen aan hun vingers wakker geworden, bewijze ervan zijn hun giga- en gigabytes aan leuke beelden van de afgelopen KDB Cup. Sfeerbeelden van het publiek, actiebeelden van de voetbalsterren, onze talrijke vrijwilligers aan het werk, de signeersessie van Kevin en zoveel meer. Werkelijk alles werd in beeld gebracht. De resultaten hiervan vind je binnenkort terug op onze website bij Gallery.

Ervaar de full KDB Cup experience ook via onze sociale media. Je vindt ons o.a. terug op Instagram, TikTok en X.